Syltede rødbeder
Rødbeder kan løfte tunge og fede retter med deres syre.
Ingredienser til 5 servering(er)
Rens rødbederne og kom dem i en gryde med vand og salt. Kom gryden på komfuret og kog rødbederene i ca. 50 minuter. I mellemtiden kan man skolde glas og fordele atamon i dem. Bring en gryde i kog med eddike, vand og sukker. Når lagen er i kog, skrues der ned for varmen, således det holder sig ved kogepunktet. Kom de kogte rødbeder i koldt vand og træk skindet af dem. Skær rødbederne ud i skiver, vælg selv en tykkelse der passer dig. Hæld atamonen ud af glassene. Kom rødbedeskiverne i glas sammen med en af smagsvariaterne, eller kombiner nogle af dem, det er op til en selv. Hæld lagen op til kanten af glasset og læg/skru låget på. De er allerbedst efter at have stået i 3 uger. Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode