Skip to main content

Syltede rødbeder

Rødbeder kan løfte tunge og fede retter med deres syre.

Samlet tid
90 min (3uger)
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 1 kg.
    Rødbeder
  • 800 ml.
    Lagereddike
  • 1 kg.
    sukker
  • 200 ml.
    vand
  • 1 spsk.
    Salt
  • 1/2 dl.
    Atamon
  • Smagsvariationer
  • 5-7 cm.
    Peberrod
  • 10 stk.
    Peberkorn
  • 10 stk.
    Enebær
  • 5 cm.
    Ingefær

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    60 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Rens rødbederne og kom dem i en gryde med vand og salt.

  2. Kom gryden på komfuret og kog rødbederene i ca. 50 minuter.

  3. I mellemtiden kan man skolde glas og fordele atamon i dem.

  4. Bring en gryde i kog med eddike, vand og sukker.

  5. Når lagen er i kog, skrues der ned for varmen, således det holder sig ved kogepunktet.

  6. Kom de kogte rødbeder i koldt vand og træk skindet af dem.

  7. Skær rødbederne ud i skiver, vælg selv en tykkelse der passer dig.

  8. Hæld atamonen ud af glassene.

  9. Kom rødbedeskiverne i glas sammen med en af smagsvariaterne, eller kombiner nogle af dem, det er op til en selv.

     

  10. Hæld lagen op til kanten af glasset og læg/skru låget på.

  11. De er allerbedst efter at have stået i 3 uger.

Går godt til