
Ingredienser til 8 servering(er)
- 1 kg.Kraftben
- 1.5 kg.Osso Bucco
- 8 stk.Citrongræs (store)
- 4 l.vand
- 4 spsk.Paprika
- 1/2 dl.Olie
- 3 stk.Løg
- 1 hovedHvidløg
- 1/2 dl.Fiskesovs
- 1 spsk.Salt
- 5 cm.ingefær
- 2 tsk.Sukker
- Tilbehør
- 800 gr.Tykke runde risnudler
- 2 stk.Forårsløg
- 500 gr.Bønnespire (mung)
- 1 bundtThai basilikum
- 1 bundtFriske Koriander
- 2 stk.Chili
- 1 stk.Citron
- evt Soja
Samlet tid
-
Forberedelsestid15 min
-
Tilberedningstid3.5 – 24 timer
Fremgangsmetode
-
Kog vand op i en gryde, bare en lille gryde med 2 l, men gerne 4l
-
Pil løgene og skær dem i halve, og skær bunden af hvidløget og pil de yderste løse skalder af.
-
Skyld citrongræsset og bank dem i bunden så de åbner sig.
-
Start en stor gryde op med olie i på høj varme.
-
Når olien er brand varm, kommes der kød og ben i.
-
Brun kødet af, og tilsæt citrongræs, hvidløg, ingefær og løg.
-
Lad det hele svitse godt af.
-
Hav det kogende vand klar til det næste trin.
-
Kom paprikaen gryden med citrongræs, og rør det godt rundt, når det har svitset en smule og hæld så det kogte vand i sammegryde.
-
Kom nu salt, sukker og fiskesovs i gryden og lad det simre i 3-4 timer.
-
Kom nudlerne i kold vand og lad dem hydrere i 3 timer.
-
Suppen kan sagtens stå og simre på laveste blus i 10 timer, eller slukke for den, og bring den i kog inden spisning dagen efter.
-
Smag til med sukker og fiskesovs.
-
Snit forårsløgene og chili i små stykker. Skyld bønnerne og pil thai basilikum og korianderne, og skær citronen i små både.
-
Tag kød op af suppen og skør det i skiver.
-
Kom alle elementerne i en skål : nudler, bønner, kød, suppe, grønt, chili og citron.
-
Nyd suppen varm.