Skip to main content

Bun bo – Vietnamesisk oskekødsuppe

Samlet tid
3-24 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • 1 kg.
    Kraftben
  • 1.5 kg.
    Osso Bucco
  • 8 stk.
    Citrongræs (store)
  • 4 l.
    vand
  • 4 spsk.
    Paprika
  • 1/2 dl.
    Olie
  • 3 stk.
    Løg
  • 1 hoved
    Hvidløg
  • 1/2 dl.
    Fiskesovs
  • 1 spsk.
    Salt
  • 5 cm.
    ingefær
  • 2 tsk.
    Sukker
  • Tilbehør
  • 800 gr.
    Tykke runde risnudler
  • 2 stk.
    Forårsløg
  • 500 gr.
    Bønnespire (mung)
  • 1 bundt
    Thai basilikum
  • 1 bundt
    Friske Koriander
  • 2 stk.
    Chili
  • 1 stk.
    Citron
  • evt Soja

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    3.5 – 24 timer

Fremgangsmetode

  1. Kog vand op i en gryde, bare en lille gryde med 2 l, men gerne 4l

  2. Pil løgene og skær dem i halve, og skær bunden af hvidløget og pil de yderste løse skalder af.

  3. Skyld citrongræsset og bank dem i bunden så de åbner sig.

  4. Start en stor gryde op med olie i på høj varme.

  5. Når olien er brand varm, kommes der kød og ben i.

  6. Brun kødet af, og tilsæt citrongræs, hvidløg, ingefær og løg.

  7. Lad det hele svitse godt af.

  8. Hav det kogende vand klar til det næste trin.

  9. Kom paprikaen gryden med citrongræs, og rør det godt rundt, når det har svitset en smule og hæld så det kogte vand i sammegryde.

  10. Kom nu salt, sukker og fiskesovs i gryden og lad det simre i 3-4 timer.

  11. Kom nudlerne i kold vand og lad dem hydrere i 3 timer.

  12. Suppen kan sagtens stå og simre på laveste blus i 10 timer, eller slukke for den, og bring den i kog inden spisning dagen efter.

  13. Smag til med sukker og fiskesovs.

  14. Snit forårsløgene og chili i små stykker. Skyld bønnerne og pil thai basilikum og korianderne, og skær citronen i små både.

  15. Tag kød op af suppen og skør det i skiver.

  16. Kom alle elementerne i en skål : nudler, bønner, kød, suppe, grønt, chili og citron.

  17. Nyd suppen varm.

Går godt til