Skip to main content

Aioli

Hvad er bedre end en hvidløgsmayo? Ikke ret meget, når det handler om at have en dip til enten crispy chicken, pommes frites eller andet der kan spises med fingrene!

Samlet tid
5 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1 stk.
    Æggeblomme
  • 10 gr.
    Dijon sennep
  • 10 gr.
    Æbleeddike
  • ca. 1 dl.
    Solsikkeolie
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • 1/2 tsk.
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    4 min.
  • Tilberedningstid
    1 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at finde en blender, og hvis ikke du har en blender, kan dette også klares i en skål med et piskeris.

  2. Hvis du har en blender, så putter du de 2 hvidløg, æggeblommen, sennep, eddike, salt og peber i den og starter med at blende.

    Har du en skål med et piskeris, så hak eller pres hviløgene fint inden.

  3. Imens du blender/rører, hælder du olien i, i enten en tynd stråle, eller bare lidt ad gangen.

  4. Bliv ved med at tilsætte olie, til din mayo er fast, som man kender det fra mayonnaise. Og så er du færdig!

  5. Start med at smage den til med en teske, og hvis du føler for det kan du tilsætte mere salt og peber.

Går godt til