Skip to main content

Cremet pasta med svampe, spinat og sprød serrano-topping

Samlet tid
35
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 200 gr.
    Frisk spinat
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 1/2 tsk.
    Revet citronskal
  • 1 kviste
    Frisk persille
  • 1 kviste
    Frisk basilikum
  • 1 spsk.
    Smør
  • 200 gr.
    Svampe ( blandede )
  • 2 spsk.
    Grana Padana ost
  • smag til med
    Salt og peber
  • 200 gr.
    Pasta
  • 100 gr.
    Serranoskinke
  • 15 stk.
    Pistacienødder

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20
  • Tilberedningstid
    15

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft

  2. Sæt en gryde over med saltet vand. Når vandet koger kommer du pastaen i og koger den efter henvisningen på posen. Du må gerne koge dem al-dente da de koger videre senere i retten, så pas endelig på med at koge dem for meget.

  3. Læg serranoskinke ud på en bageplade med bagepapir på læg pladen i ovnen.

  4. Bag ca 8 min. til skinken bliver lidt mørkere og virker sprød og kan splintre fra hinanden.

  5. Skær svampene ud, hak de friske krydderurter og pres hvidløg.

  6. Varm panden op og smelt smør og lidt olivenolie på en pande. Tilsæt så hvidløg og steg til det har fået en let gylden farve. Steg ved medium varme, de må ikke få for meget.

  7. Tilsæt hakket frisk basilikum, frisk persille og frisk spinat. Det hele skal steges ved medium varme.

  8. Tilsæt så revet citronskal, et lille skvæt citronsaft og salt og peber efter smag. Brug helst en god flagesalt og friskkværnet peber. Der er virkelig en smagsforskel at hente her!

  9. Tilsæt nu den kogte pasta. Tilføj gerne en spiseske eller to af pastavandet.

  10. Rør det hele godt sammen og riv grana padano ost henover, her er det op til en selv hvor meget ost man vil have i. Jeg brugte ca hvad der kan være på 2 spiseskeer.

  11. Hæld et lille skvæt fløde i. Helst den gode 38%. Det kan udelades, men jeg synes det giver en lækker cremet og smovset ret.

  12. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt lidt mere revet citron hvis man synes.

  13. Hak pistacienødderne.

  14. Retten serveres i en dyb tallerken. Held pastaretten i tallerkenen og drys med flager af bagt serranoskinke og hakkede salte pistacienødder. Pynt evt med et basilikumsblad.

Går godt til