Skip to main content

Dukkah

Dukkah krydderiblandingen kommer fra Egypten, og bruges egentlig som et “dyppekrydderi”. Så man har brugt det til at dyppe brød i olivenolie og derefter i dukkah, for at få den lækre smag og konsistens, som dukkah er.
Jeg mener så at det kan bruges til meget mere end det, og valgte i denne omgang at dyppe mit grillede kød i det, men man kan også drysse det ud over en salat, eller blande det i en dip-dressing. Kun fantasien sætter grænser!

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 120 gr.
    Hasselnødder
  • 70 gr.
    Mandler
  • 70 gr.
    Sesamfrø
  • 60 gr.
    Solsikkekerner
  • 7 gr.
    Stødt spidskommen
  • 2 gr.
    Stødt cayennepeber
  • 4 gr.
    Fennikelfrø
  • 20 gr.
    Maldon flagesalt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min.
  • Tilberedningstid
    15 min.

Fremgangsmetode

  1. Rist hasselnødder, mandler og solsikkekerner på en tør pande, til de får lidt brune pletter, men pas på, da de nemt kan brænde på!

  2. Når nødder og kerner er ristet, hældes de over på en tallerken eller bradepande hvor de kan køle lidt af.

  3. Rist så sesamfrøene – her skal du være ekstra forsigtig og sørge for at røre i panden hele tiden, så de ikke brænder på.

  4. Når sesamfrø er brunet, så hældes de over til de andre nødder og kerner til afkøling.

  5. Find en foodprocessor eller minihakker, og hæld alle krydderier, nødder og kerner derned og blend dem til de er groft hakket, som man kan se på billedet herover.

  6. Når det hele er blendet, så er det klar til servering! 😉

  7. Serveringsforslag: Næsten alt! 😀

Går godt til