Skip to main content

Brioche brød

Det er så lækker og luftigt. (Med gær)

Samlet tid
3 timer med hævning
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 630 gr.
    Mel
  • 360 gr.
    Sødmælk
  • 60 gr.
    Smør
  • 50 gr.
    Gær
  • 30 gr.
    Sukker
  • 12 gr.
    Salt
  • 2 stk.
    Æg
  • pensling
  • 1 stk.
    Æg
  • 1/2 dl.
    Sødmælk

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min
  • Tilberedningstid
    50 min

Fremgangsmetode

  1. Smelt smøret i en lille gryde på komfuret.

  2. Tag gryden af og kom kold mælk i gryden.

  3. Hæld grydens indhold i en stor skål.

  4. Tilsæt æggene og pisk det godt sammen.

  5. Opløs gæren i skålen.

  6. Kom mel, sukker og salt i skålen og ælt det godt sammen. (5 min på nr. 2 på røremaskine, eller 8-10 min i hånden).

  7. Dæk dejen til og lad den stå og hæve i 30 min. på køkkenbordet, eller til den er hævet 2x størrelse.

  8. Hæld dejen ud på og del den op i 8 boller á ca. 150 gr. HUSK at have våde hænder, eller klistre det hele sammen.

  9. Spænd bollerne godt op, ved at folde dem ind under sig selv.

  10. Smør en brødform med smør og kom bollerne i.

  11. Læg et klæde over formen og lad det stå i yderligere 30 min, eller til bollerne er hævet til 2x størrelse.

  12. Tænd ovnen på 175 grader.

  13. Pisk æg og sødmælk sammen til pensling, og pensle brødet.

  14. Stil det i ovnen og bag det i 50 min.

  15. Tag brødet ud og lad det hvile i formen i 5 min inden det vendes ud på en rist.

  16. Nyd det efter ca. 20-25 min.

  17. Velbekomme.

Går godt til