Skip to main content

Dumpling (ca. 30 stk)

Stor smag i små pakker, dumpling er også en hyggelig spise.

Samlet tid
90 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 400 gr.
    Hakket svinekød
  • 200 gr.
    Rejer
  • 3 stk.
    Forårsløg
  • 3 stk.
    Æg
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 2 spsk.
    Fiskesovs
  • 2 spsk.
    Svampe soja eller almindelig
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 1 tsk.
    Salt
  • 1 tsk.
    Sukker
  • evt 2 spsk.
    Mel
  • 1 pakke
    Gyoza 10x10
  • Dumpling dipping
  • 1 stk.
    Citron
  • 2 spsk.
    Fiskesovs
  • 3 spsk.
    Soja
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 2 cm.
    Hakket ingefær.
  • 1 tsk.
    Sukker

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    50 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at sørge for at  Gyoza-dejen er tøet op.

  2. Pil rejerne og rens dem.

  3. Hak rejerne med en kniv og kom dem i en stor skål.

  4. Snit forårsløgene relativt fint, og riv/pres hvidløgene.

  5. Kom alle ingredienserne i skålen sammen med rejerne og bland det godt sammen.

  6. Tag nu en ark Gyoza-dej og kom en 1 tsk fuld fars i midten.

  7. Pensel kanten med vand, og fold dumplingen. Der er mange variationer, den der er her i opskriften er en nem og hurtig måde at folde på.

  8. Fold indtil at der er ikke er flere ark.

  9. Varm en pande ( en pande hvortil der passer et låg) op med lidt olie i og kom en håndfuld dumplings på.

  10. Når dumplingerne er blevet gyldenbrune i bunden, tilsættes der 1 dl vand i panden og sæt låg på.

  11. Lad dem dampe i 3-4 min under låg.

  12. Servere med dumpling dipping, og pynt med hakket forårsløg.

Går godt til