Skip to main content

Pommes Anna

Samlet tid
6-24 timer
Sværhedsgrad
Nem

  • 1 kg.
    Kartofler
  • 120 gr.
    Smør
  • 5 stilke
    Frisk Timian
  • 4 gr.
    Friskkværnet peber
  • 5 gr.
    Salt
  • 1 fed
    Hvidløg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1 time
  • Tilberedningstid
    90 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kom smøret i en gryde og varm det op ved lav varme.

  2. Når smøret er smeltet og vallen har lagt sig i bunden, hældes det klare smør over i en lille skål.

  3. Press/riv et fed hvidløg ned i smøret og bland det godt.

  4. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, omkring 1-2mm tykke.

  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  6. Tag et Ildfast fad på ca. 20×20 cm, og smør kanterne med lidt smør.

  7. Læg et lag kartoffellskiver og dup hvidløgssmøret med en pensel på kartoflerne.

  8. For hvert 3. lag drysset der let med salt, peber eller timian. Dette gentages indtil der ikke er flere kartofler.

  9. Kom sølvpapir over kartoflerne.

  10. Stil fadet i den varme ovn i 1 time og 10 min.

  11. Tag fadet ud og lad det køle af i 15 min.

  12. Læg en frysepose eller et plastiklåg oven på sølvpapiret, og stil noget tungt ovenpå, som for eksempel mel.

  13. Stil fadet med vægt ind i køleskabet, i mindst 3 timer og helst til dagen efter.

  14. Når den har sat sig, tændes ovnen på 225 grader varmluft.

  15. Skær Pommes Anna’en ud, det kan være i lige den for du ønsker.

  16. Kom Pommes Anna’en på bage papir, og bag det i ovnen i ca. 15 min.

  17. Velbekomme.

Går godt til