Skip to main content

Hveder – med surdej

Samlet tid
6 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 470 gr.
    Mel
  • 290 gr.
    Fed mælk gerne Græsmælk
  • 200 gr.
    Surdej
  • 60 gr.
    Blødt smør
  • 40 gr.
    Sukker
  • 12 gr.
    Salt
  • 5 gr.
    Kardemomme
  • 1 stk.
    Æg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    15 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Rør kold mælk, æg og surdej i en røremaskine, til en ensartet væske.

  2. Kom mel, salt, sukker og kardemomme i og rør det i 4 min ved hastighed 2 (Kennwood Chef Xl)

  3. Kom nu smøret i og ælt det yderligere 4 min.

  4. Til sidst skrues hastigeheden op på 4 i to minutter.

  5. Sluk maskinen og dæk dejen til med madfilm, om det er i den samme skål eller en ny er lige meget.

  6. Lad den stå på køkkenbordet i 4.5 timer.

  7. Fordel dejen i 80gr. stykker og spænd stykkerne op til små boller.

  8. Læg bollerne i et bagepapirsbeklædt ovnfast fad.

  9. Lad dem hæve tildækket i 1 time.

  10. Tænd ovnen på 220 gr.

  11. Bag hvederne i 15 min. til de er gyldenbrune.

  12. Lad dem køle ned i 10 min. inden de serveres.

  13. Velbekomme.

Går godt til