Fastelavnsboller med appelsincreme

Fastelavnsbollen er utroligt eftertragtet, og nogle gange kan de være svære at få fat i. Heldigvis kan man jo lave dem selv.

Samlet tid
ca. 90min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • Creme
  • 200 ml.
    Fløde
  • 50 gr.
    Æggeblomme
  • 50 gr.
    Sukker
  • 20 gr.
    majsstivelse
  • 1 tsk.
    Vanillepaste
  • 1 stk.
    Revet appelsinskal
  • Dejen
  • 450 gr.
    Mel, gerne lavt protein indhold.
  • 150 gr.
    Smør
  • 150 ml.
    Sødmælk
  • 60 gr.
    Sukker
  • 25 gr.
    Gær
  • 1 stk.
    Æg
  • lidt mælk og æg til pensling

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min ( ca. 60 min, til hævning)
  • Tilberedningstid
    20 min

Fremgangsmetode

  1. Kom sukker, majsvivelse, vanillepaste og revet appelsinskal i en gryde.

  2. Hæld lidt fløde i og rør det fri for klumper.

  3. Kom resten af fløden i og  æggeblomme.

  4. Varm det op under omrøring til det tykner, og stil det så direkte på køl.

  5. Dejen

  6. Smelt smøret i en gryde og når det er det næsten er helt smeltet sluk da for varmen.

  7. Kom mælken i i smøret.

  8. Smuldre gæren ned i gryden og opløs den i mælk-smørblandingen.

  9. Kom mel og sukker i en skål.

  10. Hæld mælkeblandningen i melet og blandet, og kom da ægget i.

  11. Ælt dejen sammen den behøver ikke ret meget æltning, den skal bare lige samles og stil den til hævning.

  12. Tænd ovnen på 200 grader.

  13. Rul dejen ud i en rektangel, eller del den i 75 grams stykker.

  14. Stykkerne skal have en størrelse på ca. 10×10 cm.

  15. Kom en klat creme i midten samle hjørnerne til at cremen er helt indelukket.

  16. Kom bollen med lukningen nedad på en bradepande.

  17. Pensle bollerne med lidt blandet æg og mælk.

  18. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20 min.

  19. Når det er kølet ned, kan de pyntes med glasur eller hvad man nu har lyst til.

  20. Bon appetit.

Går godt til
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shoppen