Skip to main content

Pølsehorn

Samlet tid
1 time og 30 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 18-20 servering(er)

  • 400 gr.
    Manitoba
  • 100 gr.
    Fuldkornsmel
  • 30 gr.
    Gær
  • 200 ml.
    Vand
  • 100 ml.
    Mælk
  • 1 stk.
    Æg
  • 20 gr.
    Sukker
  • 15 gr.
    Salt
  • 50 gr.
    Smør
  • 20 (10) stk.
    Pølser
  • Pensling
  • 1 stk.
    Æg
  • 2 spsk.
    Mælk
  • 2 spsk.
    Sesamfrø

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    1 time

Fremgangsmetode

  1. Opløs gæren i mælk og vand i en skål.

  2. Kom derefter alle ingredienser til dejen i samme skål og bland det hele, til der ikke er noget tørt mel tilbage.

  3. Lad det stå i 15 min.

  4. Ælt dejen glat på maskine eller i hånden.

  5. Lad den hæve i 30-40 min.

  6. Tænd ovnen på 215 grader varmluft.

  7. Fordel dejen i stykker af  50 gr. og rul stykkerne ud i lange “pølser”.

  8. Sno dejen om pølserne og lad dem efterhæve i 15 min.

  9. Slå et æg ud i en skål og kom 2 spsk mælk i.

  10. Pisk det sammen, pensl hornene og drys sesam på.

  11. Bag hornene i 12-15 min.

  12. Nyd dem nybagte eller gem dem til madpakkerne.

Går godt til