Flute

Samlet tid
45 min.
Sværhedsgrad
Mellem
Simple Tasty Recipes

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 600 gr.
    Mel
  • 402 gr.
    Vand
  • 15,6 gr.
    Salt
  • 150 gr.
    Surdej
  • 12 gr.
    Sukker
  • 6 gr.
    Gær

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    25 min.

Fremgangsmetode

  1. Bland vand og gær i en skål.

  2. Kom fuldkornsmelet i og rør det sammen

  3. Tilsæt nu surdejen og bland det

  4. Kom resten af ingredienserne i UNDTAGEN salt

  5. Bland det hele så det ligner våd havregrød

  6. Inden du ælter dejen, lad det stå i 10 – 20 min, hvis du rører på røremaskine ellers 30-40 min. hvis du ælter med håndkraft

  7. Ælt det sammen, på maskine ca. 8 min. ved middelhastighed, hvis du ælter med håndkraft, ælt da i 15 min.

  8. Kom salten i når gluten testen er bestået – træk i dejen med våde fingre, den er færdigæltet når man kan trække dejen tynd uden den går i stykker.

  9. På maskinen æltes salten i ved lav hastighed i 30 sek, det tager 1-2 min med håndkraft.

  10. Kom dejen i en skål eller kondibøtte

  11. Stil den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over, man kan også lade den stå ved stuetemperatur i 4 timer.

  12. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold.

  13. Lad den ligge i 1-2 timer (kernetemperaturen skal være min 16 grader celcius)

  14. Tænd ovnen på max 250 grader ( nogen bruger varmluft, det plejer jeg ikke at gøre) med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe.

  15. Form dejen til flutes og lad den efterhæve på bordet i 30-60 min (ca. 1.5 x større)

  16. Læg dejen på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper.

  17. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.

  18. Bag det i 25 min.

  19. Tag det ud og lad det hvile på en rist i 45 min.

Går godt til
Følg os på instagram

© 2020 - Madhalla. All rights reserved.