Skip to main content

Flute

Samlet tid
45 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 600 gr.
    Mel
  • 402 gr.
    Vand
  • 15 gr.
    Salt
  • 150 gr.
    Surdej
  • 12 gr.
    Sukker
  • 6 gr.
    Gær

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    25 min.

Fremgangsmetode

  1. Bland vand og gær i en skål.

  2. Kom fuldkornsmelet i og rør det sammen.

  3. Tilsæt nu surdejen, sammen med resten af ingredienserne, UNDTAGEN salt

  4. Bland det hele sammen så der ikke er mere tørt mel.

  5. Lad nu dejen stå i 20 min.

  6. Kom salten i dejen.

  7. Ælt det sammen, på maskine ca. 8 min. ved middelhastighed eller 15 min hvis du ælter med håndkraft.

  8. Dejen er færdig æltet når den er glat og smidig.

  9. Kom dejen i en skål eller kondibøtte.

  10. Lad den stå i 2 timer inden den stilles på køl, hvor den helst skal stå i minimum 6 timer.

  11. Når først den er på køl kan den stå i op til 48 timer inden brug.

  12. Tænd ovnen på max 250 grader med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe.

  13. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold, ved at folde den ind under sig selv.

  14. Lad den stå i 20 min.

  15. Form dejen til flutes og lad den efterhæve på borde i ca. 30 min.

  16. Læg dejen på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper.

  17. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.

  18. Bag det i 25 min.

  19. Lad flutene køle af på en rist, i 15 min inden servering.

  20. Velbekomme.

Går godt til