
Ingredienser til 4 servering(er)
- 600 gr.Mel
- 402 gr.Vand
- 15 gr.Salt
- 150 gr.Surdej
- 12 gr.Sukker
- 6 gr.Gær
Samlet tid
-
Forberedelsestid20 min.
-
Tilberedningstid25 min.
Fremgangsmetode
-
Bland vand og gær i en skål.
-
Kom fuldkornsmelet i og rør det sammen.
-
Tilsæt nu surdejen, sammen med resten af ingredienserne, UNDTAGEN salt
-
Bland det hele sammen så der ikke er mere tørt mel.
-
Lad nu dejen stå i 20 min.
-
Kom salten i dejen.
-
Ælt det sammen, på maskine ca. 8 min. ved middelhastighed eller 15 min hvis du ælter med håndkraft.
-
Dejen er færdig æltet når den er glat og smidig.
-
Kom dejen i en skål eller kondibøtte.
-
Lad den stå i 2 timer inden den stilles på køl, hvor den helst skal stå i minimum 6 timer.
-
Når først den er på køl kan den stå i op til 48 timer inden brug.
-
Tænd ovnen på max 250 grader med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe.
-
Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold, ved at folde den ind under sig selv.
-
Lad den stå i 20 min.
-
Form dejen til flutes og lad den efterhæve på borde i ca. 30 min.
-
Læg dejen på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper.
-
Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.
-
Bag det i 25 min.
-
Lad flutene køle af på en rist, i 15 min inden servering.
-
Velbekomme.