
Ingredienser til 4 servering(er)
Bland vand og gær i en skål. Kom fuldkornsmelet i og rør det sammen. Tilsæt nu surdejen, sammen med resten af ingredienserne, UNDTAGEN salt Bland det hele sammen så der ikke er mere tørt mel. Lad nu dejen stå i 20 min. Kom salten i dejen. Ælt det sammen, på maskine ca. 8 min. ved middelhastighed eller 15 min hvis du ælter med håndkraft. Dejen er færdig æltet når den er glat og smidig. Kom dejen i en skål eller kondibøtte. Lad den stå i 2 timer inden den stilles på køl, hvor den helst skal stå i minimum 6 timer. Når først den er på køl kan den stå i op til 48 timer inden brug. Tænd ovnen på max 250 grader med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold, ved at folde den ind under sig selv. Lad den stå i 20 min. Form dejen til flutes og lad den efterhæve på borde i ca. 30 min. Læg dejen på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden. Bag det i 25 min. Lad flutene køle af på en rist, i 15 min inden servering. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode