Skip to main content

Flødekartofler med et twist

Samlet tid
60 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 500 ml.
    piskefløde
  • 6 stk.
    kartofler i mellem størrelse
  • 1 stk.
    rød peberfrugt
  • 1 stk.
    porre
  • 1/2 stk.
    rødløg
  • 1 bundt
    hakket persille
  • smag til med
    Revet muskatnød
  • 100 gr.
    revet mozzarella ost
  • smag til med
    Salt & Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Skræl kartofler og porrer i tynde skiver

  3. Hak peberfrugt og rødløg i tern

  4. Hak persillen i mellemfine stykker

  5. Bland alle grøntsagerne sammen i en skål med persillen. Tilføj revet muskatnød og krydder med salt og peber efter behov.

  6. Tilsæt fløde og rør blandingen godt rundt.

  7. Tag et lille ovnfast fad og fyld skålens indhold i.

  8. Dæk fadet med stanniol og sæt i ovnen i omkring 30 min.  ( tjek kartoflernes mørhed efter 20 min )

  9. Når kartoflerne er til at stikke igennem med en gaffel, tager du fadet ud af ovnen og fjerner stanniolen.

  10. Drys revet mozzarella over fadet og pynt med er par persilleduske ovenpå osten.

  11. Sæt fadet i ovnen igen i 5-10 min. til osten får en smeltet og lækker gylden farve.

  12. Server disse lækre flødekartofler med f.eks frikadeller og ovnbagte grøntsager.
    Velbekomme.

Går godt til