
Ingredienser til 2 servering(er)
- 500 ml.piskefløde
- 6 stk.kartofler i mellem størrelse
- 1 stk.rød peberfrugt
- 1 stk.porre
- 1/2 stk.rødløg
- 1 bundthakket persille
- smag til medRevet muskatnød
- 100 gr.revet mozzarella ost
- smag til medSalt & Peber
Samlet tid
-
Forberedelsestid20 min.
-
Tilberedningstid40 min.
Går godt til
Fremgangsmetode
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Skræl kartofler og porrer i tynde skiver
-
Hak peberfrugt og rødløg i tern
-
Hak persillen i mellemfine stykker
-
Bland alle grøntsagerne sammen i en skål med persillen. Tilføj revet muskatnød og krydder med salt og peber efter behov.
-
Tilsæt fløde og rør blandingen godt rundt.
-
Tag et lille ovnfast fad og fyld skålens indhold i.
-
Dæk fadet med stanniol og sæt i ovnen i omkring 30 min. ( tjek kartoflernes mørhed efter 20 min )
-
Når kartoflerne er til at stikke igennem med en gaffel, tager du fadet ud af ovnen og fjerner stanniolen.
-
Drys revet mozzarella over fadet og pynt med er par persilleduske ovenpå osten.
-
Sæt fadet i ovnen igen i 5-10 min. til osten får en smeltet og lækker gylden farve.
-
Server disse lækre flødekartofler med f.eks frikadeller og ovnbagte grøntsager.
Velbekomme.