Skip to main content

Frikadeller

Frikadeller er en saftig og smagfuld klassiker fra det danske køkken, der vil forkæle dine smagsløg med hver eneste bid. De er lavet af hakket kalv og flæsk, der er smagt til med aromatiske løg, salt og peber, hvilket giver dem en fyldig og velafbalanceret smag. Når de steges på panden, bliver de sprøde på ydersiden og bløde og saftige på indersiden, hvilket gør dem til den perfekte følgesvend til enhver ret.

Samlet tid
50 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1000 gr.
    Hakket kalv og flæsk
  • 2 stk.
    Æg
  • 100 gr.
    Hvedemel
  • 200 ml.
    Mælk
  • 1 stk.
    Løg
  • 1 spsk.
    Løgpulver
  • 2 tsk.
    Fint salt
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 50 gr.
    Smør til stegning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at rive løget på et rivejern.

  2. Put alle ingredienser og det revet løg, i en skål og rør det rundt, til det har samlet sig til en masse.

  3. Lad det stå og hvile i 10 minutter i køleskabet

  4. Når det har hvilet i 10 minutter, starter du en pande op på mellemhøj varme, med halvdelen af smørret.

  5. Når smørret er smeltet, kan du starte med at lave dine frikadeller.

  6. Man kan enten bare tage en god skefuld og smide på panden direkte, eller man kan folde den i hånden, så den bliver pæn og æggeformet.

    Jeg former dem altid i hånden med skeen, så jeg ender med en æggeformet frikadelle.

  7. Læg dem forsigtigt på panden, da smørret kan sprøjte tilbage. Steg dem til de har fået en god skorpe på hver side, og vend dem gerne et par gange, så varmen kommer ordenligt ind til midten.

  8. Hver frikadelle skal have ca. 10 minutter i alt.

  9. Når de er stegt færdig er det bare med at nyde dem på den måde du elsker. Jeg elsker at nyde dem på en skive rugbrød med smør 🙂

Går godt til