Peking Suppe
Hvilken suppe vælger du, når du er ude og spise på kinesisk restaurant? Jeg vælger altid Peking suppen, så man lige kan få en gang chili inden man går i gang med alt det ellers fede mad.
I denne opskrift bruger jeg afskindet kyllingelår, men man kan erstatte det med inderfileter.
Ingredienser til 10 servering(er)
HØNSEFOND Find en stor gryde og hæld 3 liter vand i den, og bring vandet i kog. Imens vandet bringes til kogepunktet, kan du fjerne så meget af skindet som muligt, fra kyllingelårene. Snit løgene i kvarte og tilsæt dem til det kogende vand. Knus dine hvidløgsfed og snit ingefæren i tern og tilsæt det til det kogende vand også, sammen med peberkorn og laurbærblade. Lad det koge i 30 minutter. SUPPEFYLD Imens hønsefonden koger kan du gå i gang med at snitte dine grøntsager. Snit gulerødder, ingefær, hvidløg i små tern og kålen i fine strimler. Forårsløget skal snittes i små ringe, de grønne toppe skal gemmes til allersidst, men de hvide skal bruges om lidt. Når hønsefonden er færdig med at koge, sigter du det hele og gemmer fonden, da det er den vi skal bruge til at lave suppe på. Kyllingen skal du nu trævle så den ender med at være i små stykker. Hæld solsikkeolie i bunden af gryden og steg de fintsnittede hvidløg, ingefær, gulerødder, de hvide af forårsløget og kål af til det er klart at se på. Tilsæt hønsefond og derefter dine kyllingestykker. Hæld eddike, soya, chili og tomatpuré i suppen og rør godt rundt. Lad det koge i 5 minutters tid. Tilsæt salt, friskkværnet peber og citronsaft – smag eventuelt til, så den er helt som du ønsker den. JÆVNING Lav din maizena jævning ved at blande majsstivelse og vand, så der ingen klumper er. Tilsæt den til suppen og rør rundt imens suppen lige koges op, så det hele jævnes. Tilsæt til sidst dine æggehvider, lidt af gangen imens du rører rundt, så der dannes små stykker af æggehvide i suppen. Servér suppen, toppet med de grønne forårsløg. Samlet tid
Fremgangsmetode