Skip to main content

Hasselback kartofler

Dem her er lavet på smør, men smørret kan erstattes med olie, således de bliver veganske/vegetariske.

Samlet tid
1 time og 20 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 750-800 gr.
    Kartofler, gerne lidt store.
  • 75 gr.
    Smør eller olie
  • 1/2 bundt
    Frisk Oregano
  • 1/2 bundt
    Frisk Timian
  • 2 fed
    Hvidløg
  • Salt til at drysse på.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    ca. 15 min
  • Tilberedningstid
    ca. 1 time

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Kom smør, krydderurter og hvidløg i en lille gryde.

  3. Smelt smøret ved lav varme.

  4. Imens klargøres kartoflerne.

  5. Skræl kartoflerne, og skyld dem.

  6. Skær riller i kartoflen, man skære ca. 2/3 del i gennem kartoflen. Man kan bruge to grydeskeer/spisepinde for at sikre sig at men ikke skære igennem, eller man kan vinkle kniven således at spidsen rammer skærebrættet inden hælen af kniven.

  7. Fordel kartoflerne på en bradepande beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad.

  8. Pensle dem med det smeltede smør, og drys lidt salt over dem.

  9. Bag dem i ca. 1 time. Det afhænger meget af din ovn.

  10. Velbekomme.

Går godt til