Skip to main content

Hollandaise sauce

Hollandaise sauce er en varm sauce, der typisk serveres over pocherede æg, grøntsager eller fisk. Den er rig, cremet og har en karakteristisk smag af smør og citron.

Samlet tid
15 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 3 stk.
    Æggeblommer
  • 125 gr.
    Koldt smør
  • 2 spsk.
    Citronsaft
  • 1 spsk.
    Hvidvinseddike
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber
  • smag til med
    Sukker

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    5 min.

Fremgangsmetode

  1. Skær smørret i små terninger.

  2. Hæld æggeblommer, citronsaft og hvidvinseddike i en lille gryde og sæt den over på lav varme.

  3. Pisk i gryden, så æggeblandingen langsomt lunes. Den må ikke blive for varm, for så risikerer vi at æggeblommerne bliver til røræg. Man siger at saucen kan klare op til 60 grader, men vi anbefaler at holde den under det, for at sikre en sauce der ikke skiller.

  4. Tilsæt smørret lidt af gangen. Start med 1 terning af gangen.

  5. Når saucen begynder at tykne, kan du sagtens tilsætte flere terninger af gangen.

  6. Når alt smørret er rørt sammen med æggeblandingen, har du din sauce.

  7. Her kan du smage til med salt og peber. Hvis du mener at saucen er for “sur”, kan du smage til med lidt sukker.

  8. Nu er saucen klar til at blive nydt!

Går godt til