Skip to main content

Ølmarinade

Hvis man elsker at grille sit kød, så er en marinade en virkelig lækker ting at smide kødet i, inden man går i gang. Denne marinade indeholder øl, så det er perfekt til en grill aften, for så kan man lige drikke resten af den øl imens man griller!

Samlet tid
10 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 100 gr.
    Porter eller anden mørk øl
  • 25 gr.
    Frisk chili
  • 10 gr.
    Frisk ingefær
  • 20 gr.
    Flydende honning
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 20 gr.
    Soya sauce

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    8 min.
  • Tilberedningstid
    2 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at skrælle ingefæren og skær den i 1cm. bidder. Skær chilien i mindre bidder også.

  2. Put det hele op i en minihakker eller blender og blend det hele sammen.

  3. Nu er du klar til at marinere dit kød.

  4. EKSTRA INFO

  5. Da opskriften kun er marinaden, valgte jeg at lave en gang kød som inspiration. Jeg tog en gang nakkekam fra svin, skar den i stykker af ca. 2x2x2 cm. og lagde det i halvdelen af marinaden i en zip-lock pose. Derefter satte jeg stykkerne, sammen med shiitake svampe på spyd og grillede dem.
    Jeg hældte resten af marinaden over kødet og pyntede med sesamfrø.

Går godt til