
Pil blomsterne af skærmene, jo mere stilk man har med des mere bitterhed får man med. Hvis der er dyr i blomsterne, skal man blot ryste dem af. Kom blomsterne i en beholder der kan holde til kogene vand og som kan rumme ca. 4 liter. Kom sukker og vand i en gryde og kog det op. Når det koger kommes smag/citrus i. lad det komme op at koge igen. Hæld den kogene lage over hyldeblomsterne og kom låg/film på beholderen og lad det køle ned. Når det er håndterbart stilles saften på køl i 3-4 dage. Når den at trukket i køleskabet skal saften filtreres enten igennem en si eller et klæde. Herfra kan man vælge at komme det på steriliseret glasflsker eventuelt med atamon eller man kan fryse det. Fra man har filtrert saften kan det holde ca. 3 dage i køleskabet. Blandingsforhold er ca. 1:4, men det afhænger naturligvis af smag. Samlet tid
Fremgangsmetode