Skip to main content

Pirogger med kartofler og porre

Når man er på farten er piroggen dejlig at have med.

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 18 servering(er)

  • 850 gr.
    Manitoba mel
  • 50 gr.
    Gær
  • 500 ml.
    Sødmælk
  • 65 gr.
    Smør
  • 20 gr.
    Salt
  • 30 gr.
    Sukker
  • Fyld
  • 400 gr.
    Kartofler
  • 200 gr.
    Porre
  • 200 gr.
    Svampe
  • 200 gr.
    Gulerødder
  • 15 gr.
    Madhalla kebab krydderi
  • pensling
  • 1 stk.
    æg
  • 1/2 dl.
    Mælk

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1 time 30 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Fremgangsmetode

  1. Smelt smøret i en gryde, når det er smeltet tilsættes kold mælk.

  2. Hæld grydens indhold i en skål og smuldre i gæret og opløs det i mælken.

  3. Kom mel, salt og sukker i skålen, og ælt det hele sammen til en dej.

  4. Lad den hæve i 1 time.

  5. Imens skæres alle grønsagerne i små tern til fyldet.

  6. Steg det hele på en pande, det skal steges til at kartoflerne er færdige. Husk at smage til med salt og peber.

  7. Tænd ovnen på 200 grader.

  8. Fordel dejen i 85gr og rul dem til boller.

  9. Rul bollerne ud i små cirkler af ca. 12 cm.

  10. Kom ca. 55gr fyld i midten af dejen, og fold den til en halvmåne.

  11. Piroggen kan forsejlet på flere forskellige måder, den nemmeste måde er at presse kanten med en gaffel, man kan også folde  dejen nedefra og ovenpå sig selv.

  12. Pisk æg og mælk sammen.

  13. Når de er fyldte lægges piroggerne på bagepapir, og penslet med æggemassen.

  14. Kom dem i ovnen og bag dem i 15 min.

  15. Velbekomme.

Går godt til