Ingredienser til 4 servering(er)
Start med at skrælle kartoflerne, og put dem så i en gryde med vand, vandet skal være ca. 2 cm over kartoflerne og sæt det så til at koge i 30 minutter. Imens kartoflerne koger, kan du skære smøret i tern af 1x1cm og måle fløde og mælk af i et bæger. Når kartoflerne har kogt og er færdige ( kan tjekkes ved at stikke en kniv i kartoflen, hvis den slipper let, er de færdige ), hældes vandet fra kartoflerne bliver liggende i gryden og damper af i 2 minutter. Nu er det tid til at mose kartoflerne, jeg valgte at bruge et piskeris, men du kan også bruge en ske, stavblender, moser eller hvad du nu har i dit køkken. De skal i hvertfald bare moses efter din smag. Når kartoflerne er moses efter din smag, tilsættes smør og det røres godt ind i, til det er smeltet. Herefter tilsætter du fløde og mælk og vender det ind i mosen. Grunden til at det skal vendes ind i, er at hvis vi pisker mere i det, kan man risikere at mosen bliver helt klistret og “lang”, og det vil vi helst undgå. Tilsæt nu salt og kværn peber i, til du synes den smager godt – husk at smage undervejs! Så er vi klar til servering – velbekomme! Samlet tid
Fremgangsmetode