Skip to main content

Flødekartofler med porre

Samlet tid
65 min
Sværhedsgrad
Nem

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

  2. Varm smør og peber op i en lille gryde.

  3. Rens og snit porren fint.

  4. Når smøret er smeltet tilsæt da porren.

  5. Lad det simre i 5 minuter og kom da fløden i.

  6. Varm fløden op til det koger, og skru da ned og simre.

  7. Skræl kartoflerne og skær dem i halvtynde skiver.

  8. Kom dem i en ildfast fad, om de er stående eller liggende er underordnet.

  9. Hæld den varme fløde over kartoflerne, og med en gaffel/ske kan man lige rode lidt rund i det således at fløde fordeler sig nogenlunde mellem alle skiverne.

  10. Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 45 min.

  11. God fornøjelse.

Går godt til