
Ingredienser til 5 servering(er)
- 1 kg.Kartofler
- 750 ml.Piskefløde
- 100 gr.Porre
- 35 gr.Smør
- 10 gr.Friskkværnet peber
- Smag til med salt
Samlet tid
-
Forberedelsestid20 min
-
Tilberedningstid45 min
Går godt til
Fremgangsmetode
-
Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
-
Varm smør og peber op i en lille gryde.
-
Rens og snit porren fint.
-
Når smøret er smeltet tilsæt da porren.
-
Lad det simre i 5 minuter og kom da fløden i.
-
Varm fløden op til det koger, og skru da ned og simre.
-
Skræl kartoflerne og skær dem i halvtynde skiver.
-
Kom dem i en ildfast fad, om de er stående eller liggende er underordnet.
-
Hæld den varme fløde over kartoflerne, og med en gaffel/ske kan man lige rode lidt rund i det således at fløde fordeler sig nogenlunde mellem alle skiverne.
-
Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 45 min.
-
God fornøjelse.
Går godt til