Skip to main content

Ostebrud

Lige som gulerodsbrud, bare med ost.

Samlet tid
2 timer inkl. hævning
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 500 gr.
    Vand
  • 800 gr.
    Mel
  • 200 gr.
    Fuldkornsmel
  • 50 gr.
    Gær
  • 250 gr.
    Cheddar
  • 75 gr.
    Smør
  • 50 gr.
    Sukker
  • 20 gr.
    Salt
  • 2 stk.
    Æg
  • Pensling
    Mælk eller vand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    15 min

Fremgangsmetode

  1. Start med at opløse gæren i vandet i en skål/røremaskine

  2. Kom mel, sukker og salt i skålen og ælt det til alt er vådt.

  3. Kom klumper at kold smør i skålen og ælt det godt sammen, ca. 6-7 min på røremaskine ved hastighed 2.

  4. Lad dejen hæve i 30 min.

  5. Imen rives osten.

  6. Kom æg og ost i skålen, og klem det ind i dejen med hænderne.

  7. Del dejen op i 12 stk. og læg brudene på bagepair.

  8. Tænd ovnen på 220 grader

  9. Lad brudene hæve i 45 min.

  10. Pensel brudene med mælk eller vand.

  11. Bag dem i 15 min.

Går godt til