Skip to main content

Kimchi

En skål kogt ris og lidt kimchi, så behøver man ikke meget mere.

Samlet tid
3 uger – 1 år.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 2 stk.
    Kinakål (3kg)
  • 2 dl.
    Groft salt
  • 300 gr.
    Kinaradisser
  • 200 gr.
    Gulerødder
  • 4 stk.
    Forårsløg
  • Marinaden
  • 5 dl.
    Vand
  • 50 gr.
    Rismel med gluten
  • 50 gr.
    Brun sukker
  • 3 hoveder
    Hvidløg
  • 5 cm.
    Ingefær
  • 1 stort
    Løg
  • 1.5 dl.
    Fiskesovs
  • 1/2 dl.
    Fermenteret saltet rejer
  • 50 gr.
    Chiliflager

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    3 timer
  • Tilberedningstid
    Helst +3 uger

Fremgangsmetode

  1. Skær kinakålen i halve og skyld dem rigtig godt.

  2. Kom salt på kålen og masser det godt ind i kålen.

  3. Lad det lægge i en skål i 2-3 timer.

  4. Efter 2-3 timer skyldes salten af kålen med vand.

  5. Kom kålen i en stor skål.

  6. Start marinaden.

  7. Kom vand og rismel i en gryde, og kog det tykt under omrøring.

  8. Når det er blevet tykt tilsættes det brune sukker, og rør det rundt i massen og sluk for varmen.

  9. Kom alle ingredienserne til marinaden i en foodprocesser og blendt det hele sammen. Husk at smag på den, det kunne ske at du syntes den skal have mere chili.

  10. Skær/riv gulerødder og kinaradisser i julienne og skær forårsløgene skrå.

  11. Kom dem op i kålen sammen med marinaden.

  12. Ælt marinaden rigtig godt ind i grønsagerne.

  13. Kom grønsagerne i rengjorte glas, og mas kålen så hårdt ned i glasset som du kan.

  14. Lad det stå på køkkenbordet i et par dage, indtil der kommer lidt liv/bobler, og stil det her i køleskabet.

  15. Husk at let på låget ind i mellem, for at lette på trykke.

  16. Det kan nyders med det samme, men det får først den fermenterede smag efter 3 uger.

  17. Det kan nydes til næsten alt syd/sydøst asiatisk mad.

  18. Velbekomme.

Går godt til