Skip to main content

Stegte porrer m. catalansk inspireret mandelsauce.

Det er endnu bedre hvis man griller porren.

Samlet tid
45 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 8 stk.
    Porrer
  • Mandelsauce
  • 3 stk.
    Rød peberfrugt
  • 75 gr.
    Mandler
  • 1 stk.
    Chili
  • 1 stk.
    Løg
  • 1/2 bundt
    Persille
  • 5 fed
    Hvidløg
  • 4 spsk.
    Rødvinseddike
  • 1.5 dl.
    Olivenolie
  • 150 gr.
    Tomater
  • smag til med
    Salt, peber og eddike

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min
  • Tilberedningstid
    40 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Varm to pander op til middelvarme.

  2. Skær toppen af porrene og rens dem for jord.

  3. Kom porrene på den ene pande uden fedtstof. De skal blive sorte uden på.

  4. Vend dem gerne hvert 5. Minut i ca 30 min.

  5. På den anden pande kommes der peberfrugt, halveret løg og chili på.

  6. Vend det hele ind i mellem for at holde med at de ikke bliver alt for sorte.

  7. Efter ca 10 minutter tilsættes mandlerne panden med peberfrugt.

  8. Mandlerne skal have lidt farve, men helst ikke blive for sorte.

  9. Efter ca. 5 min tages det hele af panden og kommes i en blenderbøtte/blender sammen med resten af ingredienserne til mandelsaucen.

  10. Den det godt sammen, det skal være lidt mere flydende en pesto. Hvis det kniber kan der tilsættes mere olie.

  11. Ned det hele varmt. Pil de brankede lag af porren og dyp den i mandelsuacen.

  12. Velbekomme.

Går godt til