Skip to main content

koldskål

Samlet tid
15 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 1 l.
    Kærnemælk
  • 1 l.
    A38 eller Tykmælk
  • 180 gr.
    Æggeblommer
  • 100 gr.
    Sukker
  • 10 gr.
    Vanilliepasta / eller 1 stang vanille
  • Evt. 1 stk.
    citron skræl
  • Ristede havregryn
  • 150 gr.
    Havregryn
  • 35 gr.
    Smør
  • 50 gr.
    Sukker

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min
  • Tilberedningstid
    10 min

Fremgangsmetode

  1. Kom sukker, vanille og æggeblommer i en skål.

  2. Pisk det hvidt og skummende.

  3. Kom kærnemælk og A38/tykmælk i æggemassen.

  4. Bland det godt sammen.

  5. Ristede havregryn.

  6. Kom sukker og smør på en pande ved middelvarme.

  7. Når smør og sukker er smeltet tilsættes havregryn.

  8. Vend det jævnlig til det har en gylden kulør.

  9. Velbekomme.

Går godt til