Skip to main content

Koreansk inspireret lammekølle

Samlet tid
6-36 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 6 personer servering(er)

  • 1 stk.
    Lammekølle
  • Marinade:
  • 4 spsk.
    Doenjang
  • 2 spsk.
    Gochujang
  • 2 spsk.
    Soja
  • 2 spsk.
    Mirin
  • 2 spsk.
    Sesamolie
  • 30 gr.
    Ingefær
  • 3 stk.
    Forårsløg
  • 10 fed
    Hvidløg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    3-24 timer
  • Tilberedningstid
    2-8 timer.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Blend alle ingredienserne til marinaden sammen.

  2. Læg 4 stykker madfilm på bordet/skærebrættet, de skal overlappe hinanden med 1/4.

  3. Snit nogle striber i køllen.

  4. Læg køllen på madfilmen.

  5. Kom marinaden på hele køllen

  6. Pak den ind i filmen og læg den på køl i mindst 3 timer, gerne 24 timer.

  7. Når køllen skal tilberedes, tages den ud af filmen og pakkes ind i sølvpapir, husk at overfør så meget marinade som muligt.

  8. Kom den i ovnen ved max 120 grader og steg den indtil den har en kernetemperatur på 63 grader. (Den kan sagtens laves på grill)

  9. Tag den ud af sølvpapiret, og tænd ovnen på grill.

  10. Når ovnen er klar, kom da køllen ind og grill den til overfladen begynder at karamellisere og vend den da om.

  11. Tag den ud når du er tilfreds med karamelliseringen. det kan variere fra ovn til ovn, hvor stærkt det går.

  12. Server med ris, kimchi og friske udskåret gulerødder og agurker.

Går godt til