Skip to main content

Mac & Cheese

Om denne ret er 100% amerikansk, eller om den har inspiration fra det italienske køkken, det ved jeg ikke. Dog ved jeg at denne simple ret, smager forfærdeligt godt, især hvis man vælger oste med lidt mere smag end en rød cheddar. Jeg har derfor valgt lidt forskellige oste, og så kunne jeg ikke lade være, og tilføjede bacon… Hvem elsker ikke bacon?

Samlet tid
30 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 500 gr.
    Macaroni
  • 60 gr.
    Mel
  • 60 gr.
    Smør
  • 60 gr.
    Pecorino Romano
  • 60 gr.
    Ravost
  • 100 gr.
    Matured Cheddar
  • 500 ml.
    Mælk
  • 150 gr.
    Bacontern
  • 5 gr.
    Friskkværnet peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at koge pastaen i rigeligt og saltet vand i en gryde.

  2. Sæt en anden gryde over på mellem varme og smelt smøret i den gryde.

  3. Sæt en pande over med bacontern, og steg dem til de er sprøde.

  4. Tilsæt mel, og rør rundt i det, så det samles. Steg det i 2-3 minutter til melet er gyldentbrunt.

  5. Når melet er gyldentbrunt, tilsættes mælken og der røres konstant imens.

  6. Nu burde du have en lettere tyk sauce.

  7. Riv osten og tilsæt den til saucen, rør rundt til det smelter.

  8. Tilsæt friskkværnet peber, gerne mere hvis du føler for det.

  9. Når pastaen er kogt al dente ( stadig med lidt bid i ), hældes vandet fra og pastaen tilsættes til gryden med ostesaucen.

  10. Tilsæt den stegte bacon og rør det hele sammen.

  11. Server i en skål, eller som tilbehør og nyd den lækre smag!

Går godt til