Skip to main content

Mørbradgryde

En lækker efterårs ret, som smager intenst af bacon, tomat, paprika og fløde! En ret der virkelig passer godt sammen med kartoffelmos!

Samlet tid
3 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 500 gr.
    Svinemørbrad
  • 250 gr.
    Bacontern
  • 2 spsk.
    Paprika
  • 2 spsk.
    Tomatpuré
  • 100 gr.
    Champignoner
  • 1 dåse
    Flåede tomater
  • 2 dåser
    Cocktailpølser uden skind
  • 125 ml.
    Kaffefløde 9%
  • BOUILLON
  • 2 dl.
    Kogende vand
  • 2 stk.
    Grøntsagsterninger

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    2t. 50 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at varme en stor gryde op og steg baconternene, til de er gennemstegte.

  2. Skær mørbraden op i 2x2x2 cm stykker – husk at rense den for fedt og sener.

  3. Brun mørbradstykkerne godt af, i gryden – de behøver ikke være gennemstegte, bare brunet af.

  4. Tilsæt paprika og rør det hele rundt, så paprikaen dækker alt kød.

  5. Tilsæt tomatpuré og steg det godt af i bunden af gryden, og mix det derefter med kødet.

  6. Skær champignonerne i skiver og tilsæt det til gryden – rør det hele godt sammen.

  7. Tag de flåede tomater og tilsæt dem direkte, eller hæld dem i en skål først og mos dem med en gaffel, hvis du ønsker at de skal være mere moste end hvad man kan klare med en grydeske i gryden.

  8. Tilsæt bouillon lavet af kogende vand og grøntsagsterninger rørt sammen til terningerne er opløste.

  9. Lad nu det hele simre på mellemlav varme i 2 timers tid.

  10. Når retten har simret i ca. 2 timer, tilsættes cocktailpølserne og de røres godt ind i retten.

  11. Hæld fløden i og rør det hele godt sammen.

  12. Nu kan du smage til med salt og peber.

  13. Så er retten klar, velbekomme!

Går godt til