Ingredienser til 1 servering(er)
- 1 stk.Æggeblomme
- 1 tsk.Hvidvinseddike
- 1 tsk.Dijon sennep
- 1 tsk.Flagesalt
- 1/4 tsk.Friskkværnet peber
- 2 dl.Solsikkeolie
Samlet tid
-
Forberedelsestid4
-
Tilberedningstid1
Fremgangsmetode
-
METODE 1 (Den nemme)
-
Put alle ingredienser i et blenderglas, eller et syltetøjsglas, hvor en stavblender kan komme ned i.
-
Lad ingredienserne samle sig i 30 sekunder
-
Sæt stavblenderen helt ned til bunden, og pulser 5-6 gange af 1 sekund af gangen. Dette gør at det emulgerer, som det skal.
-
Herefter kan du blende videre indtil det hele er blevet til mayonnaise.
-
METODE 2 (Den lidt mere krævende, men mest sikre)
-
Hæld alle ingredienser, undtagen olien i en skål.
-
Pisk det hele sammen, og hæld olien i, lidt af gangen og meget langsomt. Lad det flyde i en meget tynd stråle konstant, imens du pisker.
-
Når alt olien er hældt i, så har du mayonnaise.
-
Velbekomme!
Går godt til