Skip to main content

Hjemmerørt mayo

Der er flere måder at lave mayonnaise på, men jeg har taget 2 metoder ud, som virker hver gang!

Samlet tid
5 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 1 stk.
    Æggeblomme
  • 1 tsk.
    Hvidvinseddike
  • 1 tsk.
    Dijon sennep
  • 1 tsk.
    Flagesalt
  • 1/4 tsk.
    Friskkværnet peber
  • 2 dl.
    Solsikkeolie

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    4
  • Tilberedningstid
    1

Fremgangsmetode

  1. METODE 1 (Den nemme)

  2. Put alle ingredienser i et blenderglas, eller et syltetøjsglas, hvor en stavblender kan komme ned i.

  3. Lad ingredienserne samle sig i 30 sekunder

  4. Sæt stavblenderen helt ned til bunden, og pulser 5-6 gange af 1 sekund af gangen. Dette gør at det emulgerer, som det skal.

  5. Herefter kan du blende videre indtil det hele er blevet til mayonnaise.

  6. METODE 2 (Den lidt mere krævende, men mest sikre)

  7. Hæld alle ingredienser, undtagen olien i en skål.

  8. Pisk det hele sammen, og hæld olien i, lidt af gangen og meget langsomt. Lad det flyde i en meget tynd stråle konstant, imens du pisker.

  9. Når alt olien er hældt i, så har du mayonnaise.

  10. Velbekomme!

Går godt til