Skip to main content

Teriyaki laks

Samlet tid
40 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 personer servering(er)

  • 600 gr.
    Lakseside
  • 90 gr.
    Teriyaki
  • 13 gr.
    Groft salt
  • 8 gr.
    Hvidløg
  • 6 gr.
    Ingefær
  • 1 stk.
    Lime
  • 15 gr.
    Sukker
  • Sesamolie til stegning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20
  • Tilberedningstid
    20

Fremgangsmetode

  1. Tør laksesiden med et rent viskestykke eller køkkenrulle og drys det med salt og lad den ligge i 10 min..

  2. Riv ingefær og hvidløg i en lille skål og hæld teriyaki’en over og rør det rundt.

  3. Skær limen i tynde skiver og læg dem i bunden af et fad som passer med laksens størrelse, eller brug en frysepose.

  4. hæld teriyakiblandingen over laksen i fadet, og efter et minut, vendes laksen så skindsiden vender opad.

  5. Tænd grillen/grillpanden så den er hamrende varm. hvis ens grill/grillpande er for lille til en hel side, så kan den sagtens skæres ud og steges i portioner.

  6. Hæld sesamolie på skindet og fordel det jævn med en pensel eller fingrene. læg laksen på grillen med skindsiden nedad, og lad den stege indtil at skindet slipper af sig selv, det gør ikke noget hvis det bliver sort.

  7. Vend laksen og som før, så er den færdig når den slipper overfladen af sig selv. Man kan forsøge om den slipper ved at løfte meget let på den, og hvis den yder modstand så er den ikke klar.

  8. Marinaden fra fadet med lime kommes i en lille gryde og tilsætter her sukkeret, blandingen koges ind til 1/3. midtvejs tages limestykkerne ud

  9. Når laksen er færdig hældes den kogte marinade over laksen og den er nu klar til at blive serveret.

Går godt til