
Parmesan kartofler
Parmesan-kartofler – halve kartofler bagt sprøde i ovnen med smør, hvidløg og et fristende lag parmesan i bunden. Ostesprød underside og blød midte – det perfekte match til en saftig bøf, en god steg… eller bare som stjernen i sig selv.
Ingredienser til 4-6 servering(er)
Start med at skylle og skrubbe kartoflerne grundigt. Skær kartoflerne over på midten, snit tern ned i kartoflerne ca. 3-4 mm dybt. Tag et ildfast fad og smør bunden med smør. Tag hvidløgene og hak dem fint og fordel ud i hele fadet. Tag din parmesan ost, riv den på et rivejern og fordel det ud i hele fadet. Tag kartoflerne og sæt dem ned i fadet med den snittede flade ned på osten. Kom en lille smule olie på kartoflerne. Krydre kartoflerne med salvie, salt og peber. Sæt dem i ovnen, bag dem i ca. 1 time ved 200 grader. Samlet tid
Fremgangsmetode