Skip to main content

Parmesan kartofler

Parmesan-kartofler – halve kartofler bagt sprøde i ovnen med smør, hvidløg og et fristende lag parmesan i bunden. Ostesprød underside og blød midte – det perfekte match til en saftig bøf, en god steg… eller bare som stjernen i sig selv.

Samlet tid
1,5 time.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4-6 servering(er)

  • 1 kg.
    Små kartofler.
  • 150 gr.
    Parmesan.
  • 2-4 fed
    Hvidløg.
  • 1 god sjat
    Smør.
  • 4-6 blade
    Salvie.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min.
  • Tilberedningstid
    60 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at skylle og skrubbe kartoflerne grundigt.

  2. Skær kartoflerne over på midten, snit tern ned i kartoflerne ca. 3-4 mm dybt.

  3. Tag et ildfast fad og smør bunden med smør.

  4. Tag hvidløgene og hak dem fint og fordel ud i hele fadet.

  5. Tag din parmesan ost, riv den på et rivejern og fordel det ud i hele fadet.

  6. Tag kartoflerne og sæt dem ned i fadet med den snittede flade ned på osten.

  7. Kom en lille smule olie på kartoflerne.

  8. Krydre kartoflerne med salvie, salt og peber.

  9. Sæt dem i ovnen, bag dem i ca. 1 time ved 200 grader.

Går godt til