Rabarbertrifli
En dessert der både imponerer og smager forfærdeligt godt!
Ingredienser til 4 servering(er)
Kompot Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Snit rabarberstængerne i tern af ca. 1-2cm. længde og kom dem i en gryde med 1 spsk. vand og vaniljekornene og lad dem koge til de er møre. Imens det kommer op at koge, kan du gå i gang med vaniljecremen. Når kompotten er kogt, tager du den af varmen og lader den køle ned. Vaniljecreme Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk så fløden til en luftig flødeskum og vend flødeskummen ned i din æggesnaps, til det bliver en samlet masse – den er lækker, prøv en gang at smage på den 😉 Knas Hak mandlerne groft, som vist på billedet længere nede, og kom mandler og havregryn op i en pande og rist det ved middel varme, de må ikke tage farve. Efter noget tid kan man dufte at havregrynene lugter en smule af popcorn, når de gør det, tilsætter du smør og sukker og rører rundt i godt 5-6 minutter, til smøret er smeltet og det hele er samlet. Spred det ud på et stykke bagepapir og lad det køle ned. Samletid Når alle komponenterne er kølet ned kan du anrette din trifli i et stort rødvinsglas, eller en skål, det kommer helt an på hvor meget du vil imponere dine gæster. Sørg for at lave tynde lag, skiftevis af rabarberkompot, knas og vaniljecreme, til du til sidst har mange lag ovenpå hinanden. Top den eventuelt med lidt pisket flødeskum. Værsgo og nyd din lækre dessert! 😀 Samlet tid
Fremgangsmetode