Ingredienser til 4 servering(er)
- 1 dåseLimabønmer
- 2 storeLøg
- 3 fedHvidløg
- 1/2 stk.Citron
- 1/2 tsk.Salt
- 1/3 dl.God olivenolie
- 1 tsk.Friskkværnet peber
- 250 gr.Tomater
- 250 gr.Rosenkål
- 1 spsk.Balsamico eddike
Samlet tid
-
Forberedelsestid5 min
-
Tilberedningstid20 min
Går godt til
Fremgangsmetode
-
Kom olie på en pande og varm den op ved middelvarme.
-
Snit løget i skiver og kom det på panden.
-
Imens løgene steges lyse brune, klargøres rosenkålene.
-
Bring en gryde med vand i kog, og kom rosenkålene i.
-
Lad dem koge i 5 min.
-
Dræn vandet fra rosenkålene og kom dem på en ny pande sammen med tomaterne, lidt peber og lidt olie.
-
Skrue op på middelvarme for panden med rosenkål.
-
Kom limabønner og halvdelen af vandet fra dåsen i en foodprocessor sammen med hvidløg, 1/3dl olie, salt, peber og de stegte løg.
-
Blend det hele til en creme, og smag til med citron.
-
Kom cremen i en skål.
-
Når rosenkålen har fået lidt stegeflade tilsættes balsamico, og der slukkes for blusset.
-
Pynt cremen med rosenkål og tomater, og server noget godt brød til.
-
Velbekomme.
Går godt til