Skip to main content

Bønnecreme

Med stegte løg, tomater og rosenkål.

Samlet tid
25 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1 dåse
    Limabønmer
  • 2 store
    Løg
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 1/2 stk.
    Citron
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • 1/3 dl.
    God olivenolie
  • 1 tsk.
    Friskkværnet peber
  • 250 gr.
    Tomater
  • 250 gr.
    Rosenkål
  • 1 spsk.
    Balsamico eddike

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min
  • Tilberedningstid
    20 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kom olie på en pande og varm den op ved middelvarme.

  2. Snit løget i skiver og kom det på panden.

  3. Imens løgene steges lyse brune, klargøres rosenkålene.

  4. Bring en gryde med vand i kog, og kom rosenkålene i.

  5. Lad dem koge i 5 min.

  6. Dræn vandet fra rosenkålene og kom dem på en ny pande sammen med tomaterne, lidt peber og lidt olie.

  7. Skrue op på middelvarme for panden med rosenkål.

  8. Kom limabønner og halvdelen af vandet fra dåsen i en foodprocessor sammen med hvidløg, 1/3dl olie, salt, peber og de stegte løg.

  9. Blend det hele til en creme, og smag til med citron.

  10. Kom cremen i en skål.

  11. Når rosenkålen har fået lidt stegeflade tilsættes balsamico, og der slukkes for blusset.

  12. Pynt cremen med rosenkål og tomater, og server noget godt brød til.

  13. Velbekomme.

Går godt til