Skip to main content

Rødvinssauce

En lækker sauce til kødet eller grøntsagerne!

Samlet tid
30 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 250 ml.
    Rødvin
  • 250 ml.
    Kaffefløde 9%
  • 40 gr.
    Smør
  • 1 stk.
    Skalotteløg
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1 stk.
    Bouillonterning
  • 2 spsk.
    Ribsgele
  • 1 spsk.
    Kulør
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Varm en lille gryde op på mellemhøj varme og tilsæt halvdelen af smøret, og tilsæt skalotteløg og hvidløg til gryden.

  2. Når løgene er “gennemsigtige”, uden at være brunede, tilsættes rødvinen og den koges ned i 8 minutter ca. Sørg for at den ikke koger helt ned, der skal være minimum 20% tilbage.

  3. Tilsæt en bouillonterning og det resterende smør.

  4. Når smøret er smeltet ud i sovsen tilsættes fløde og ribsgele.

  5. Rør det hele godt rundt, og smag det til med salt og peber. Mangler den lidt mere syre, kan du tilsætte lidt citronsaft, mangler den lidt mere sødme, kan du tilsætte mere ribsgele, eller sukker.

  6. Når saucen smager godt, tilsættes kulør, for ellers er den godt nok kedelig at se på.

  7. Så er vi klar til servering – velbekomme!

Går godt til