Skip to main content

Cremede belugalinser med stegte gulerødder og rosenkål.

Samlet tid
40 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • Cremede belugalinser
  • 2 dåser
    Belugalinser
  • 150 ml.
    Sojafløde
  • 1 dl.
    Hvidvin
  • 300 gr.
    Champignon
  • 1/2 dl.
    Olivenolie
  • 1 stk.
    Svampebouillonterning
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1 stk.
    Porre
  • Stegte gulerødder og rosenkål
  • 4 stk.
    Gulerødder
  • 250 gr.
    Rosenkål
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 1 spsk.
    Olivenolie
  • 1 tsk.
    Friskkværnet peber
  • Dressing til gulerødder og rosenkål
  • 1 spsk.
    Olivenolie
  • 1 spsk.
    Citronsaft
  • 1 tsk.
    Chiliflager
  • 1/2 tsk.
    Salt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Varm en 2 pander op ved middelvarme med olie. Den ene med 1/2 dl olie og den anden med 1 spsk olie.

  2. Skræl gulerødderne og rens og halver rosenkålen.

  3. Kom gulerødder, rosenkål, peber og hvidløgene (med skald) på panden.

  4. hvert ca. 5-6 min  vendes gulerødderne 1/4 omgang.

  5. Imens renses porre skæres i groft ud, og champignon renses og skæres i 1/4. Pil hvidløgene.

  6. Kom champignonerne på panden og brun dem godt af.

  7. Når de er brunet tilsættes porre og hvidløg, som svines af kort.

  8. Kom hvidvin og bouillon i panden med svampe.

  9. Lad vinen koge næsten helt ind.

  10. Kom sojafløden i panden og kog den ind til den er cremet.

  11. Dræn linserne og skyld dem inden de kommes i panden med svampe.

  12. Skru helt ned for varmen og lad linserne blive varme i eftervarmen, smag til med salt og peber.

  13. Imens skæres gulerødderne i stykker på størrelse med rosenkålene.

  14. Kom dem i en skål sammen med rosen kål og alle ingredienserne til dressingen og rør det godt rundt imens det er varmt.

  15. Server de cremede linser med en skefuld gulerødder og rosenkål.

  16. Velbekomme.

Går godt til