Skip to main content

Sauerkraut (surkål)

Hvis man godt kan lide noget “surt” til sin mad, så er sauerkraut for det første super nemt at lave, og så er det virkelig lækkert!

Samlet tid
5 dage
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1 kg.
    Hvidkål
  • 25 gr.
    Salt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    5 dage

Fremgangsmetode

  1. Start med at snitte hvidkålen så fint som muligt. Jeg brugte et mandolinjern til dette, men hvis man er ferm med en kniv, kan man også sagtens bruge den.

  2. Kom hvidkål og salt i en skål.

  3. Nu skal du massere/klemme kålen og salten sammen. Husk at røre rundt og klemme på samme tid.

  4. Når du har gjort det i 5-7 minutter, lader du det stå i 15 minutter, så væsken kan løbe fra.

  5. Så klemmer du det hele igen, til kålen er helt blød.

  6. Kom det hele på et stort glas, helst med låg.

  7. Sæt dit glas med kål et mørkt sted, ved stuetemperatur.

  8. Nu skal du 1-2 gange om dagen bare lette på låget, så gassen der dannes kan komme ud, og hvis kålen sniger sig over væsken, presser du den ned igen, så den er under væsken igen.

  9. Efter 5 dage er den klar, og kan komme i køleskabet.

  10. Så er din sauerkraut klar til servering!

Går godt til