Skip to main content

Stegt flæsk burger

Hvordan får man Danmarks nationalret, Stegt flæsk med persillesovs og kartofler, ind i en burger?
Jo, nu skal du bare se her!

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 2 stk.
    Briocheboller
  • FLÆSK
  • 600 gr.
    Flæsk i skiver
  • 2 spsk.
    Salt
  • SOVS
  • 30 gr.
    Smør
  • 30 gr.
    Hvedemel
  • 1 bundt
    Kruspersille
  • 4 dl.
    Sødmælk
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber
  • RÖSTI
  • 180 gr.
    Revet bagekartoffel
  • 1 dl.
    Solsikkeolie til stegning
  • 1
    Æg
  • 40 gr.
    Hvedemel

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 minutter
  • Tilberedningstid
    50 minutter

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. FLÆSKEN

  2. Forvarm din ovn til 225 grader celcius, og tag dine skiver af flæsk, tør dem grundigt med køkkenrulle og fordel dem dernæst på en rist, og sørg for at have en bageplade under, med bagepapir, da det vil hjælpe dig med rengøringen senere.

  3. Fordel 1 spsk. salt, gerne groft, ud over dine flæskeskiver og sæt dem i ovnen på 225 grader varmluft i 30 minutter, når de 30 minutter er gået tager du dem ud og vender dem om, salter den anden side med 1 spsk. salt også og sætter dem ind i ovnen igen i 15 minutter, eller til skiverne er sprøde.

  4. KARTOFFEL RÖSTI

  5. Tag dine bagekartofler og riv dem til du har det antal gram der skal bruges. Skyl så denne gang revne kartoffel i en skål med vand 3 gange og skift vandet hver gang. Dette er for at fjerne meget af stivelsen fra kartoflerne, så de kan blive sprøde og lækre.

  6. Når det revet kartoffel er skyllet, skal det tørres på et viskestykke.

  7. Tag en skål og hæld de tørrede kartoffelstrimler ned i den og tilsæt æg og mel, og bland det hele sammen, så det bliver en lidt klistret masse.

  8. Varm en pande op og tilsæt solsikkeolien, og lad den blive godt varm.

  9. Når olien er varm, så tager du en røreske og tager hvad der svarer til en tennisbold størrelse kartoffelblanding, og ligger den forsigtigt på panden med olie, da det kan sprøjte, tryk massen så flad som muligt og sørg for at den stadig er sammenhængende. Når den er blevet gyldenbrun på undersiden ( du kan løfte den forsigtigt med en paletkniv og kigge ), så vender du den om og giver den lige så lang tid på den anden side. Det burde være 2-3 minutter på hver side. Når den er færdig, placeres den på fedtsugende papir.

  10. Gentag til massen er brugt op.

  11. SOVSEN/SAUCEN

  12. Start med at skære bladende af persillen og hak dem fint, gem stilkene, da de skal blendes.

  13. Put persillestilkene og 1 dl. af sødmælken ned i en blender og blend til det hele er en fin grøn masse.

  14. Sæt en gryde over på mellemhøj varme, tilsæt smør og lad den smelte, tilsæt så melet og pisk det rundt i gryden, og hold øje med at det ikke bruner, når melet er blevet ristet igennem tilsættes den resterende sødmælk, lidt af gangen. Sørg for at når du tilsætter lidt, at det samler sig inden du tilføjer mere – dette er for at undgå klumper.

  15. Tilsæt så din blendede mælk med persillestilkene og tilsæt den finthakkede persille til sovsen, smag til med salt og peber til du synes den er der!

  16. SAMLETID

  17. Flæk dine briocheboller og rist dem på indersiden på en brødrister eller en tør og varm pande.

  18. Når flæsket er færdigt, tages det ud af ovnen og køler lidt af, når det er kølet, skærer du 1 centimeters tern af hver skive.

  19. Tilsæt en god klat sovs på den ristede underbolle, og sæt så en kartoffelrösti ovenpå det.

  20. Hæld dit udskårne flæsk ned i gryden med sovs og bland det hele godt rundt og tag så en god skefuld af den sovsede flæsk og placer det ovenpå din rösti på din briochebolle og tilsæt overbollen ovenpå det.

  21. Hvis du er til det, kan du tilføje et par finthakkede syltede rødbedeskiver for at give det lidt syre også – det er ret lækkert 😉

Går godt til