Skip to main content

Stærk asiatisk kyllingesuppe

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 4 spsk.
    Solsikkeolie
  • 2 store
    Portobello svampe
  • 8 blade
    Savoykål
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 3 stængler
    Forårsløg
  • 5 cm.
    Ingefær
  • 1 stk.
    Lime
  • 4 stk.
    Kyllingebryst
  • 110 gr.
    Rød karrypasta
  • 400 ml.
    Kokosmælk
  • 2 spsk.
    Soyasauce
  • 2 spsk.
    Oystersauce
  • 1 spsk.
    Fishsauce
  • 1 tsk.
    Sesamolie
  • 2 stk.
    Grøntsagsbouillon
  • 2 l.
    Vand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Fremgangsmetode

  1. Snit hvidløg fint

  2. Hak forårsløg på tværs i ca. 2 milimeters tykkelse og sorter den lyse ende fra, da det skal steges af først

  3. Vask og rens savoykålen og hak 8 blade i små strimler – gem halvdelen til senere

  4. Snit svampene i små tern

  5. Vask dit spækbræt eller brug et nyt og snit så kyllingen i 1 cm tern

  6. Hæld hvidløg, svampe, kål og den lyse del af forårsløgene ned i en stor gryde, gerne 5L eller over, og steg det af i 2-3 minutter i solsikkeolie

  7. Riv ingefæren på et rivejern og tilsæt det til grøntsagerne

  8. Tilsæt dernæst karrypasta og lad det “stege af” i gryden, så det blander sig med grøntsagerne

  9. Tilsæt så kyllingen, og lad den blive gennemstegt

  10. Tilsæt soya sauce, oyster sauce, fish sauce, sesamolie og saften fra 1 lime

  11. Kom kokosmælk og vand i gryden og lad suppen simre i ca. 10 minutter

  12. Tilsæt så det resterende kål og forårsløg til suppen, så du har et friskt element og server suppen i en skål eller meget dyb tallerken

  13. Man kan eventuelt hakke lidt peanuts og smide i suppen for at få lidt knas også

  14. Pynt med koriander, hvis du er til det 😉

Går godt til