Stærk asiatisk kyllingesuppe
Ingredienser til 4 servering(er)
Snit hvidløg fint Hak forårsløg på tværs i ca. 2 milimeters tykkelse og sorter den lyse ende fra, da det skal steges af først Vask og rens savoykålen og hak 8 blade i små strimler – gem halvdelen til senere Snit svampene i små tern Vask dit spækbræt eller brug et nyt og snit så kyllingen i 1 cm tern Hæld hvidløg, svampe, kål og den lyse del af forårsløgene ned i en stor gryde, gerne 5L eller over, og steg det af i 2-3 minutter i solsikkeolie Riv ingefæren på et rivejern og tilsæt det til grøntsagerne Tilsæt dernæst karrypasta og lad det “stege af” i gryden, så det blander sig med grøntsagerne Tilsæt så kyllingen, og lad den blive gennemstegt Tilsæt soya sauce, oyster sauce, fish sauce, sesamolie og saften fra 1 lime Kom kokosmælk og vand i gryden og lad suppen simre i ca. 10 minutter Tilsæt så det resterende kål og forårsløg til suppen, så du har et friskt element og server suppen i en skål eller meget dyb tallerken Man kan eventuelt hakke lidt peanuts og smide i suppen for at få lidt knas også Pynt med koriander, hvis du er til det 😉 Denne suppe er genial som en vintersuppe når det er koldt udenfor, eller hvis du er ramt af en lettere forkølelse – den sætter gang i systemet og giver luft i næsen! Suppen her er også nem at arbejde videre med, så hvis du for eksempel gerne vil have spidskål i, jamen så bruger du bare det, eller hvis du ønsker at bruge gulerødder som ekstra fyld, så gør du bare det. Det er en god “grundsuppe” som også er spicy. Samlet tid
Fremgangsmetode
Noter
Flere lækkerier til dig