Skip to main content

Stærk asiatisk kyllingesuppe

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 4 spsk.
    Solsikkeolie
  • 2 store
    Portobello svampe
  • 8 blade
    Savoykål
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 3 stængler
    Forårsløg
  • 5 cm.
    Ingefær
  • 1 stk.
    Lime
  • 4 stk.
    Kyllingebryst
  • 110 gr.
    Rød karrypasta
  • 400 ml.
    Kokosmælk
  • 2 spsk.
    Soyasauce
  • 2 spsk.
    Oystersauce
  • 1 spsk.
    Fishsauce
  • 1 tsk.
    Sesamolie
  • 2 stk.
    Grøntsagsbouillon
  • 2 l.
    Vand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Fremgangsmetode

  1. Snit hvidløg fint

  2. Hak forårsløg på tværs i ca. 2 milimeters tykkelse og sorter den lyse ende fra, da det skal steges af først

  3. Vask og rens savoykålen og hak 8 blade i små strimler – gem halvdelen til senere

  4. Snit svampene i små tern

  5. Vask dit spækbræt eller brug et nyt og snit så kyllingen i 1 cm tern

  6. Hæld hvidløg, svampe, kål og den lyse del af forårsløgene ned i en stor gryde, gerne 5L eller over, og steg det af i 2-3 minutter i solsikkeolie

  7. Riv ingefæren på et rivejern og tilsæt det til grøntsagerne

  8. Tilsæt dernæst karrypasta og lad det “stege af” i gryden, så det blander sig med grøntsagerne

  9. Tilsæt så kyllingen, og lad den blive gennemstegt

  10. Tilsæt soya sauce, oyster sauce, fish sauce, sesamolie og saften fra 1 lime

  11. Kom kokosmælk og vand i gryden og lad suppen simre i ca. 10 minutter

  12. Tilsæt så det resterende kål og forårsløg til suppen, så du har et friskt element og server suppen i en skål eller meget dyb tallerken

  13. Man kan eventuelt hakke lidt peanuts og smide i suppen for at få lidt knas også

  14. Pynt med koriander, hvis du er til det 😉

Noter

Denne suppe er genial som en vintersuppe når det er koldt udenfor, eller hvis du er ramt af en lettere forkølelse – den sætter gang i systemet og giver luft i næsen!

Suppen her er også nem at arbejde videre med, så hvis du for eksempel gerne vil have spidskål i, jamen så bruger du bare det, eller hvis du ønsker at bruge gulerødder som ekstra fyld, så gør du bare det. Det er en god “grundsuppe” som også er spicy.

Går godt til