Skip to main content

Sushi

Der er mange måder at lave sushi-ruller på, det her er kun et lille bitte udsnit. Det er i princippet kun fantasien der sætter grænser for hvordan man kombinere indholdet i en sushi-rulle.

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Avanceret

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 350 gr.
    Sushi ris
  • 1/2 dl.
    Risvinseddike
  • 3 stk.
    Æg
  • 1/2 dl.
    Mirin
  • 1 pakke
    Nori tang
  • 250 gr.
    Fisk som er godkendt til Sushi
  • 100 gr.
    Store rejer
  • 1 stk.
    Avocado
  • 1 dåse
    Wasabi
  • 1 dåse
    Syltede ingefær
  • 50 gr.
    Sesam (blandet sort og hvid)
  • 1 pakke
    Tempurarejer
  • 1 dåse
    Fiskerogn
  • 2 stk.
    Forårsløg
  • 1 stk.
    Agurk
  • 1 dl.
    Soja
  • 1 dåse
    Boy brand mayo
  • evt. chilimayo
  • UDSTYR
  • Rullemåtte
  • En lang kniv (skarp)
  • Husholdningsfilm

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Fremgangsmetode

  1. Vask risene 4-5 gange og kog dem efter anvisningen på pakken.

  2. Imens forberedes tilbehøret.

  3. Varm en gryde op med olie, så den er klar til at stege tempurarejerne.

  4. Rens og kog de store rejer i 5 min.

  5. Varm en pande op med lidt olie til middelvarme.

  6. Kom æg og mirin i en skål og pisk det sammen.

  7. Kom lidt af æggen på panden med olie, og rul den fra en kant ind imod midten.

  8. Træk så den rullede kant tilbage med kanten af panden, og fyld lidt mere æggemasse i panden.

  9. Rul den igen mod midten og fortsæt med at påføre lidt æg og rulningen indtil æggen er brugt op.

  10. Det skulle gerne efterlade dig med en rulle af æg.

  11. Skær agurken i tynde stænger, og skær avocadoen i skiver.

  12. Skær fisken i tykke skiver, gerne så de er uniforme, det fisk der bliver skåret fra, er det fisk der skal i rullerne.

  13. Når risen er færdig, tages de ud af gryden og kommes over i en skål/fad, hvor de skal vendes med jævne mellemrum.

  14. Når den værste damp er aftaget tilsættes risvinseddiken, og vend det godt rundt i risene.

  15. Når risen er afkølet kan rullerne startes med at samles.

  16. Husk at have fugtige fingre når risen skal håndteres.

  17. Kom et ark tang på rullemåtten, og dæk den med et tyndt lag ris.

  18. Start med at kom lidt wasabi en tynd stribe wasabi på tværs af risene, sammen med en tynd stribe mayo. Det er en god base, det er ikke nødvendigt.

  19. Nu hvor der er kommet ris på tangen, er der et væld af kombinationer, det kan anbefales at komme lidt agurkestænger, lidt forårsløg og så en eller anden form for protein, om det er fisk, rejer, æg eller tofu.

  20. Tag den kant der er tættest på dig selv og træk den over på den anden side af fyldet, og rul den herfra henover.

  21. Giv rullen et lille tryk med måtten på siderne og på toppen.

  22. Fugt en kniv og skær rullen i halve 3 gange

  23. Samme rulle teknik bruges og på Inside-out ruller, her er det en god ide at beklæde rullemåtten med husholdningsfilm, så det ikke klistre fast.

  24. En inside-out rulle kan rulles i sesam bagefter.

  25. Når man når til sidste rulle, kan tempurarejerne komme i olie og imens de bliver færdige kan man begynde at anrette rullerne.

  26. Server det med wasabi, soja, chilimayo og de syltede ingefær.

  27. Velbekomme.

Går godt til