Ingredienser til 6 servering(er)
Tænd ovnen på 175 gr. varmluft. Skær auberginerne ud i skiver og kom godt med salt på dem, og lad dem trække i en si i en skål. Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med godt saltet vand, og kog dem i ca. 30 min. Varm olie op i en gryde. Imens hakkes løg og hvidløg, og kommes i gryden med olie sammen med timian og oregano. Steg løgnene gyldne, og kom der kødet i sammen med en stang kanel. Brun kødet af, og tilsæt resten af ingedienserne til sovsen. Lad den sovsen simre i 30 min. Start mornaysaucen ved at smelte smør i en lille gryde. Når smøret er smeltet og skummet af, tilsættes melet og røres godt ud i smøret således alt melet er mættet med smør. Hæld lidt mælk i melmassen af gangen, under god omrøring. – kommer man for meget væske i af gangen risikere man at saucens færdige resultat er klumpet. Når al mælken er i tilsættes de resterende ingredienser til Mornaysaucen. Lad den stå ved lavt blus og blive tyk, den er færdig når osten ikke længere trækker tråde i saucen. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Steg kartofelskiverne af i olie på en pande til de er brune, og kom dem i bunde at et olieret ildfasat fad. Skyld auberginerne for salt og steg dem brune, ligesom kartoflerne. Imen auberginerne bliver brune, hældes der kødsovs over kartoflerne. Dæk kødsuacen med auberginer og hæld derefter Mornaysaucen på. Drys med rasp og stil fadet i ovenen i 1 time. Server den varm og med en frisk salat. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode