Skip to main content

Svin i æblemost over bål

Her er en svinekotelet, over bål, der er dejlig og saftig med sød æblemost, smør og bouillon. Tilføj nogle søde vindruer og lidt estragon for det lille ekstra pift. Det er en lækker og nem bålret perfekt til hyggelige stunder.

Samlet tid
2 timer.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 3 store
    Skaftkoteletter
  • 50 gr.
    Smør
  • 700 ml.
    Æblemost
  • 500 ml.
    Grøntsagsbouillon
  • 3 små
    Løg
  • 1 klase
    Vindruer uden sten
  • 1 bundt
    Estragon
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min.
  • Tilberedningstid
    2 timer.

Fremgangsmetode

  1. Start bålet op og varm gryden godt op.

  2. Tilsæt smør og smelt det helt inden kødet tilsættes

  3. Tilsæt koteletterne og brun dem godt af på alle sider.

  4. Når koteletterne er brunet af, tilsættes æblemosten og bouillonen ( evt. vand kogt med 2 grøntsagsterninger )

  5. Halver løgene og tilsæt dem til gryden og lad den nu koge i 45 minutter med låg på.

  6. Når de 45 minutter er gået tages låget af og der koges videre i 15-20 minutter for at koge væsken lidt mere ind.

  7. Tilsæt vindruerne og flå estragonen ned i – smag til med salt og peber.

  8. Så er vi efterhånden klar til at servere – tag kødet op og skær det i mindre bidder, medmindre det selvfølgelig er faldet fra hinanden.

  9. Fordel i skåle og nyd en lækker ret – eventuelt med lidt brød til.

Går godt til