Skip to main content

Æbleskiver

Æbleskiver er noget af det som vi forbinder med julen, og mange vælger at købe æbleskiverne fra frost fordi de mener at det er for besværligt at lave dem selv, men det er det faktisk ikke.

Denne opskrift er en af de virkelig nemme, her skal du ikke stå og piske æggehvider og vende det ned i, nej, her blander du hele baduljen og så er du klar til at bage dine æbleskiver.

Æbleskiver skal bages i en æbleskivepande, og selvfølgelig allerhelst i din mormors gamle, eller som i mit tilfælde, min mors gamle.

Glædelig jul!

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • 500 gr.
    Hvedemel
  • 25 gr.
    Natron
  • 50 gr.
    Sukker
  • 6 gr.
    Salt
  • 10 gr.
    Stødt kardemomme
  • 8 dl.
    Kærnemælk
  • 4
    Æg
  • 1 pakke
    Palmin

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    45 min.

Fremgangsmetode

  1. Rør alle de tørre ingredienser (hvedemel, natron, sukker, salt, kardemomme) sammen i en røreskål.

  2. Når de tørre ingredienser er mikset godt sammen, pisker du kærnemælken i, til massen er ensartet og uden klumper.

  3. Når massen er ensartet pisker du æggene i, ét af gangen. Lad herefter dejen stå på køl i 15-20 min.

  4. Nu er du klar til at bage æbleskiverne. Varm din æbleskivepande op, og smelt palminen i en lille gryde ved siden af.

  5. Når palminen er smeltet kan du med en lille øse, hælde smeltet palmin i hver fordybning i æbleskivepanden, det må gerne fylde halvdelen, som vist på billedet herunder.

  6. Hæld så æbleskivedejen i hver fordybning, men ikke helt til kanten da de vokser en smule.

  7. Når de er gyldenbrune, kan de vendes en kvart omgang og bages videre på den side. Når de er bagt lidt der, kan du fylde lidt ekstra dej i, og vende dem rundt så den bagte dej vender opad.

    – Timm Vladimir har lavet en rigtig god video på hvordan man gør netop dette, som vi har linket i toppen af opskriften.

  8. Vend gerne æbleskiverne rundt et par gange så de bliver lækre og brune hele vejen rundt. Læg dem så op i et fad eller en tallerken, hvad end du vil servere dem på, og server dem 😉

Går godt til