Skip to main content

Surdejsboller m. Sesam og rugmel

Der er ikke noget som at vågne til duften af friske morgenboller. Det er naturligvis svært at vågne til det, hvis man er den der bager.
Opskriften laves optimalt om aftenen kl 18

Samlet tid
12 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 9 servering(er)

  • 400 gr.
    Hvedemel
  • 100 gr.
    Rugmel
  • 410 gr.
    Vand
  • 200 gr.
    Surdej
  • 13 gr.
    Salt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    3 timer
  • Tilberedningstid
    25 min

Fremgangsmetode

  1. Kom alle vand, surdej og mel i en skål og bland det sammen til der ikke er mere tørt mel.

  2. Lad det stå i 20 min.

  3. Drys saltet i og klem det ind i dejen.

  4. Hver 15 min. Skal dejen foldes ind under sig selv. Dette gøres 4 gange.

  5. Lad dejen stå tildækket i 2 timer på køkkenbordet.

  6. Kom dejen på køl til natten.

  7. Næste morgen tændes ovnen på 230 gr. Og lad den stå og varme i 30-45 min. Med en bradepande i bunden af ovnen som skal bruges til damp.

  8. Tag dejen ud og drys den med sesam og hæld den ud på bordet, og drys den igen på oversiden.

  9. Huk/skær bollerne ud og læg dem på et stykke bagepapir.

  10. Kom dem i ovnen, hvor der samtidigt bliver hældt 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.

  11. Lad dem bage i 25 min.

  12. Nyd dem lune.

  13. Velbekomme .

Går godt til