De flest elsker pasta, og oftest kender folk kun til de få som spaghetti, skruepasta, penne osv. men der er så mange andre pastatyper, som man også kan købe i de almindelige dagligvarebutikker. Mange pastaer er lavet til specifikke retter, og derfor har jeg valgt denne “Pasta Corta” type, til denne ret.
Start med at skære broccolihovedet ud i mindre bidder og sæt det til at koge i en gryde med vand. Når broccolien er kogt, så den er blød, hældes vandet fra, og pastaen sættes til at koge i broccolivandet. Put broccolien i en blender, med 2 dl. af kogevandet og tilsæt dit hvidløg, chilipulver og smør og blend det hele til en cremet sauce. Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og derefter hældes broccolisaucen op i pastaen. Bedøm selv hvor meget af saucen du vil bruge i pastaen, det skal være sådan at det sætter sig på pastaen, men ikke sådan at du skal lede efter pastaen i saucen. Hak dine pecan nødder groft. Servér det på en tallerken, drysset med nødderne og riv en god portion pecorino ost ud over – og nyd en lækker og forholdsvis sund pastaret! Samlet tid
Fremgangsmetode
Der skal være nok vand til at din pasta kan koge i den senere.
Smag til med salt – pas på med at salte for meget, da pecorino osten også er ret salt i smagen.
Der er nemlig forskel på hvor store broccolihoveder man kan få, så vurdér selv hvor meget du har behov for og gem evt. resten til en anden dag 😉