Skip to main content

Pasta med broccoli sauce

De flest elsker pasta, og oftest kender folk kun til de få som spaghetti, skruepasta, penne osv. men der er så mange andre pastatyper, som man også kan købe i de almindelige dagligvarebutikker. Mange pastaer er lavet til specifikke retter, og derfor har jeg valgt denne “Pasta Corta” type, til denne ret.

Samlet tid
30 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 350 gr.
    Pasta Corta
  • 1 hoved
    Broccoli
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 50 gr.
    Smør
  • 1 tsk.
    Chilipulver ( mild )
  • 1 tsk.
    Salt
  • 20 gr.
    Pecan nødder
  • smag til med
    Pecorino ost
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at skære broccolihovedet ud i mindre bidder og sæt det til at koge i en gryde med vand.
    Der skal være nok vand til at din pasta kan koge i den senere.

  2. Når broccolien er kogt, så den er blød, hældes vandet fra, og pastaen sættes til at koge i broccolivandet.

  3. Put broccolien i en blender, med 2 dl. af kogevandet og tilsæt dit hvidløg, chilipulver og smør og blend det hele til en cremet sauce.
    Smag til med salt – pas på med at salte for meget, da pecorino osten også er ret salt i smagen.

  4. Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og derefter hældes broccolisaucen op i pastaen. Bedøm selv hvor meget af saucen du vil bruge i pastaen, det skal være sådan at det sætter sig på pastaen, men ikke sådan at du skal lede efter pastaen i saucen.
    Der er nemlig forskel på hvor store broccolihoveder man kan få, så vurdér selv hvor meget du har behov for og gem evt. resten til en anden dag 😉

  5. Hak dine pecan nødder groft.

  6. Servér det på en tallerken, drysset med nødderne og riv en god portion pecorino ost ud over – og nyd en lækker og forholdsvis sund pastaret!

Går godt til