Pasta med broccoli sauce
De flest elsker pasta, og oftest kender folk kun til de få som spaghetti, skruepasta, penne osv. men der er så mange andre pastatyper, som man også kan købe i de almindelige dagligvarebutikker. Mange pastaer er lavet til specifikke retter, og derfor har jeg valgt denne “Pasta Corta” type, til denne ret.
Ingredienser til 4 servering(er)
Start med at skære broccolihovedet ud i mindre bidder og sæt det til at koge i en gryde med vand. Når broccolien er kogt, så den er blød, hældes vandet fra, og pastaen sættes til at koge i broccolivandet. Put broccolien i en blender, med 2 dl. af kogevandet og tilsæt dit hvidløg, chilipulver og smør og blend det hele til en cremet sauce. Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og derefter hældes broccolisaucen op i pastaen. Bedøm selv hvor meget af saucen du vil bruge i pastaen, det skal være sådan at det sætter sig på pastaen, men ikke sådan at du skal lede efter pastaen i saucen. Hak dine pecan nødder groft. Servér det på en tallerken, drysset med nødderne og riv en god portion pecorino ost ud over – og nyd en lækker og forholdsvis sund pastaret! Samlet tid
Fremgangsmetode
Der skal være nok vand til at din pasta kan koge i den senere.
Smag til med salt – pas på med at salte for meget, da pecorino osten også er ret salt i smagen.
Der er nemlig forskel på hvor store broccolihoveder man kan få, så vurdér selv hvor meget du har behov for og gem evt. resten til en anden dag 😉