Skip to main content

Cremet tomatsuppe

Denne cremede tomatsuppe er velbalanceret, hvilket gør den til en perfekt forret eller let hovedret. Den ledsages bedst af varmt, sprødt brød for at suge hver sidste dråbe af den lækre, cremede tomatsuppe op. Det er en ret, der byder på komfort og sofistikation, perfekt til en hyggelig middag eller en afslappet weekendmiddag.

Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 2 spsk.
    Smør
  • 2 stk.
    Rødløg
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 3 spsk.
    Tomatpuré
  • 500 ml.
    Grøntsags bouillon
  • 2 dåser
    Hakket tomat
  • 200 gr.
    Mascarpone
  • 1 tsk.
    Tørret timian

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    30 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at snitte løg og hvidløg groft i ca. 1×1 cm. og steg det af i smørret i en gryde på mellemhøj varme.

  2. Når løg og hvidløg er blevet bløde og let gennemsigtige, tilsættes tomatpuré og det steges af i 1 minuts tid, dette fremhæver sødmen i puréen.

  3. Hæld grøntsagsbouillon i og rør det hele godt rundt.

  4. Tilsæt så de hakkede tomater, timian og mascarpone.

  5. Smag til med salt og peber.

  6. Når det smager lækkert, hældes det hele i en blender og blendes til en find og cremet suppe – velbekomme!

Går godt til