Skip to main content

Æble-Marcipan horn

En lækker lille kage til kaffen om søndagen!

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 16 servering(er)

  • 200 gr.
    Minimælk
  • 85 gr.
    Smør
  • 40 gr.
    Gær
  • 40 gr.
    Sukker
  • 400 gr.
    Hvedemel
  • 1 tsk.
    Salt
  • 1 spsk.
    Kardemomme
  • FYLD
  • 75 gr.
    Blødt smør
  • 75 gr.
    Sukker
  • 75 gr.
    Marcipan
  • 1 spsk.
    Kardemomme
  • 2 stk.
    Æbler
  • PYNT
  • 2 spsk.
    Perlesukker
  • 1 spsk.
    Kardemomme
  • 1
    Æg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    45 min.
  • Tilberedningstid
    15 min.

Fremgangsmetode

  1. Kom mælk og smør i tern i en lille skål, og varm det i mikroovn, til smørret er smeltet. Det kan også varmes i en lille gryde, på lav varme.
  2. Kom sukker og gør i, rør gæren ud i væsken.

  3. Tilsæt hvedemel og kardemomme og rør dejen sammen. Kom dejen ud på bordet og ælt den igennem hurtigt. Lad derefter dejen hvile i 15 min.

  4. FYLD

  5. Miks ingredienserne sammen med en ske og sørg for at der ikke er klumper af smør men en hel masse.

  6. Tænd din ovn på 200 graders varmluft og gør en bageplade med bagepapir klar.

  7. Tag halvdelen af dejen og rul den ud til en cirkel på ca. 20 cm. i diameter. Del cirklen i 4 kvarte stykker.

  8. Kom fyldet med marcipan og æbler på den brede ende af hvert stykke dej og rul sammen til et horn, som set på billedet. Fortsæt sådan med resten af dejen.

  9. Pensel alle horn med æg og drys med perlesukker og kardemomme.

  10. Lad hornene hvile i 15 minutter inden de kommer i ovenen.

  11. Bag hornene i ca. 15 minutter – hold øje med dem, de skal være gyldenbrune.

Går godt til