Bolognese
Bolognese er nok en ret, som vi allesammen har lavet på et tidspunkt i vores liv, men sikkert også på vores helt egen måde! Vi har her dykket ned i hvordan italienerne har lavet deres bolognese / ragu alla bolognese. I den søgen, fandt vi ud af at der også bruges bacon/pancetta og fløde eller mælk. Det har vi valgt at undlade i denne opskrift, men måske laver vi en ny med de ingredienser en dag!
Ingredienser til 6 servering(er)
Start med at hakke selleri, løg og gulerødder i små tern. Pres eller snit hvidløgene meget fint. Find en gryde eller stor pande med høj kant og tilsæt olivenolie til stegning, og steg selleri, gulerødder og løg i panden ved mellemhøj varme. De skal steges til de er blanke i overfladen, og ikke for brunet. Når de er blanke i overfladen, tilsættes hvidløget og steges med hurtigt, og så tages det hele af panden og puttes i en skål. Put eventuelt lidt ekstra olie i panden og steg kødet af – lad det gerne brune godt af. Når kødet er brunet godt af, tilsættes grøntsagerne til kødet. Tilsæt tomatpuréen og lad den stege godt af i panden/gryden, så sødmen træder frem i puréen. Inden puréen brænder helt fast i bunden, tilsættes rødvinen – rødvinen er også med til at løsne det som eventuelt har brændt sig fast ( det er den gode smag ). Når rødvinen er kogt godt ind i kød og grøntsager, tilsættes tomatpassataen. Rør det hele godt rundt, skru ned på lav varme og sæt låg på panden/gryden og lad den stå og hygge sig i en times tid. Når bolognesen har hygget sig i en times tid, smages den til med salt og peber og er derefter klar til servering. Du kan tilsætte den til en gang kogt spaghetti eller hvis det skal være lidt sundere, en gang fint snittet spidskål 🙂 Samlet tid
Fremgangsmetode