Skip to main content

Langtidssaltet tomatsalat

Den kan med fordel startes om morgenen inden man tager ud af døren eller dagen før.

Samlet tid
8-10 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 600 gr.
    Tomater, gerne små og i forskellige farver.
  • 2 spsk.
    Groft salt
  • 1/2 bundt
    Basilikum
  • Dressing
  • 1 stk.
    Løg
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 3 spsk.
    Olivenolie
  • 1 spsk.
    Balsamico
  • 1 stk.
    Lime

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    8-10 timer

Fremgangsmetode

  1. Halver alle tomaterne og kom dem i en si med en dyb tallerken under.

  2. Kom salten over tomaterne, og bland det godt.

  3. Lad tomaterne stå overdækket og trække i 8-10 timer

  4. Efter 8-10 timer skylles overskydende salt af tomaterne og de overføres til en skål.

  5. Snit løget fint og pluk basilikummen og bland det i tomaterne.

  6. Bland dressingen med revet hvidløg  og saften fra 1 lime.

  7. Bland dressingen i tomaterne.

  8. Server den til ny bagt brød eller en gril menu.

  9. Velbekomme.

Går godt til