Skip to main content

Gnocchi

Samlet tid
90 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5-6 servering(er)

  • 400 gr.
    Bagekartofler med skræl
  • 300 gr.
    Tipo 00
  • 100 gr.
    Æg
  • 3gr salt pr. Liter vand
    Til kogning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    60 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kom kartoflerne i saltet vand i en gryde, og kog dem til de kun lige er møre. Koge tid variere efter størrelse, men regn med ca. 40-45 min.

  2. Tag de kogte kartofler og pil skrællen af dem og kom dem i en skål.

  3. Mos den med en gaffel, til der er ikke er nogle store klumper tilbage.

  4. Kom æg i og inkorporere det i kartoffelmosen.

  5. Tilsæt melet og bland og ælt det godt sammen.

  6. Konsistensen er korrekt, når dejen lige præcis ikke klister. Det er kan være at der skal lidt mere mel til eller mindre, men det kommer meget an på kartoflerne.

  7. Del dejen, så den er nemmere at arbejde med.

  8. Rul den ud i en pølse, og skær ca. 2.5 cm stykker af den.

  9. Gnocchien kan koges eller steges, det står en helt frit for.

  10. Kogetid: Gnocchien er færdig når lægger sig i toppen af vandet.

    Stegetid: ca. 2-3 min på hver side.

Går godt til